Каракачанов категоричен: Блокада на турската граница ще има

23 март 2017  |   0 коментара

Не сме се отказали да блокираме границата и този път няма да е предупредително за 4 часа.

Това каза в студиото на „Денят на живо“ по Канал 3 съпредседателят на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов.

Ясно е, че хората, които прииждат с автобусите от Турция, за да гласуват в България, не го правят по собствена воля. Ако зависеше от тяхното решение, едва ли биха го направили. Ето защо аз съм категоричен, че ние не нарушаваме правото на глас на никого, а ограничаваме турската намеса в българския политически живот. Щом държавата не го прави – ние ще го направим, декларира Каракачанов.

Ако ни се наложи да управляваме категорично заявявам, че ще спрем изборния туризъм. Ще забраним гласуването в страните извън ЕС да става извън посолствата и консулствата на Република България и това ще стане чрез промени в Изборния кодекс. Ние предложихме точно това, когато се правеха промените в изборното законодателство, но то не беше прието от ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок и протурските партии, припомни той.

Ако беше прието днес, в Турция щяхме да имаме максимум 8 секции, защото там има 4 български дипломатически представителства, нека да се отворят по две секции, но не повече, обясни лидерът на Патриотите.

Такава порочна практика, каквато има в България за гласуването извън страната, няма в нито една европейска държава. И доводът, че демографската катастрофа е голяма и поради тази причина трябва да гласуват българите зад граница, е абсолютно неприемлив. Демографската катастрофа не се бори с разкриването на повече секции зад граница, а с адекватна социална политика, със спирането на фабриките за деца в гетата, а държавата започне да стимулира можещите, работещите, учещите семейства. Демографската криза ще я решим, когато тези българи в Англия,САЩ, Канада и ЕС се върнат в България, допълни Каракачанов.

Те не са избягали, защото не обичат родината си, а защото тук за тях няма реализация. Ето това е истинският проблем. И когато ние им осигурим работа и нормални доходи, за да живеят добре, тогава ще решим и демографския проблем, а не когато разкриваме безконтролно изборни секции зад граница и подпомагаме с това провокациите на Турция, уточни той.

Пак повтарям намесата на Турция в българския политически живот трябва да бъде прекратена. Финансирането на протурски партии като ДОСТ трябва да спре. Те са турска креатура – давам им повод да ми заведат дело и тогава ще поискам да се отворят някои доклади на специалните служби, които съм чел като член на Комисията по вътрешна сигурност, и тогава ще видим кой ще лежи в затвора, категоричен бе той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *