Каракачанов кани кандидата за президент на ГЕРБ на дебат за сигурността

Каракачанов кани кандидата за президент на ГЕРБ на дебат за сигурността

05 септември 2016  |   0 коментара

Армията трябва да участва в по-голяма степен в охраната на границата, защото нелегалната имиграция застрашава сигурността на страната, заяви пред БНР лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов. Според него численият ѝ състав е много малък - става въпрос за около стотина човека, а Българската армия може много по-сериозно да подпомогне опазването на границата.

Основният проблем, който застрашава националната сигурност на България, това е нелегалната имиграция, смята Красимир Каракачанов. Той е категоричен, че трябва нова политика по този въпрос, защото „не е нормално това, което се случва - едни хора влизат нелегално в България, след което щъкат свободно в цяла България, или се опитват да бягат в други страни, или пък не ги знаеш къде се намират".

ВМРО настоява всички онези нелегални имигранти, които са заловени на границата, да бъдат въдворявани в лагери от такъв тип, какъвто е лагерът в Бусманци и от там по етапен ред трябва да бъдат връщани обратно.

Красимир Каракачанов определи кандидат-президентската кампания като скучна.

Кампанията е доста скучна, защото до момента само патриотичните формации – Патриотичният фронт (НФСБ и ВМРО и „Атака" имат издигната кандидатпрезидентска двойка.

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ не е обявена, в дясното пространство се карат, в лявото пространство се канят, няма реални конкуренти, реални опоненти. Ние смятаме, че основният наш конкурент ще бъде кандидатът на ГЕРБ и точно поради тази причина аз съм го казал, още на 3 октомври, без значение кой е кандидатът на ГЕРБ, аз го каня на един дебат по тема „Национална сигурност и външна политика", заяви Каракачанов.

Всъщност това са двете основни правомощия, които държавният глава има и в които особено много може да влияе, посочи лидерът на ВМРО и кандидат за президент на ПФ и „Атака“ Красимир Каракачанов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *