Каракачанов: Искаме Европа на нациите без бюрократите, които никой не е избирал

Каракачанов: Искаме Европа на нациите без бюрократите, които никой не е избирал

14 май 2019  |   0 коментара

Докато радикалният ислям залива Европа и прави атентати, чиновниците ни занимават с размера на краставицата, каза лидерът на ВМРО

Министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че партията му е твърдо за Европа и за създаване на европейска армия, но посочи изискванията си за това в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

В много европейски държави водещите политически сили са тези, които казват – ние сме за Европа, но не Европа на бюрократите, които никой не е избирал. Кажете ми членовете на ЕК кой и за какво ги е избирал в собствените им държави, кой от народите в Европа им е гласувал това право? А те определят нашите съдбини. ЕС е заченат като идея основно между Франция и Германия като съюз на суверенни държави, а не като съюз, в който група скъпо платени бюрократи и чиновници ще се опитват да налагат едни норми, които не са приложими в отделните страни, посочи Каракачанов.

Той допълни, че съюз от суверенни държави означава те да имат своя суверенитет, своята външна политика и да мислят по други теми – общ пазар, икономическо развитие, сигурността на Европа. Така разбираме ние Европейския съюз – Европа на нациите. Това не е разпад на ЕС, напротив, разпада го провокираха именно крайните либерали, които смятат, че някой им е гласувал световното право, без някой да ги е избирал, да налагат своите норми на поведение, това ние да се обезличаваме като нации, култури, да пренебрегваме християнската религия, която е в основата на европейската ценностна система, каза той.

Това се усеща от решенията и резолюциите на ЕК, с които тя осъжда всякакви прояви на свободното мнение за радикалния ислям. Някои в Европа наричат това ислямофобия, но не е така. Фактите са, че в много европейски страни местните власти се съобразяват – в английски град отказаха да издигнат националното знаме с червения кръст, защото това дразнело религиозните чувства на новите имигранти. Миналата година на много места в Европа не сложиха коледните елхи със звездата отгоре, защото те били християнски символи, коментира Каракачанов.

Той запита нормално ли е едни хора, които идват в Европа без някой да ги е поканил, да започват да налагат своите чувства и разбиранията си за света. И обясни как като отиде на гости, се съобразява с домакините дали да си събуе обувките или не, храни се на масата им с това, което му предложат и гледа да спазвам правилата в съответния дом. Затова тези европейски избори са важни да се избере пътят, по който ще тръгне Европа – този, по който ще защитава своите интереси или този на обезличаването, по който ще я бутнат голяма част евробюрократи, обобщи политикът.

Според него в дневния ред на ЕС отсъстват въпросите за развитието на селското стопанство, на експортните отношения на Европа с Азия, огромните икономики като Китай, Индонезия, Индия.

В ЕП ние нямаме нужда от някакви партийни квоти – да си играем на семейство, на леви и десни. Наясно сме към кое европейско семейство ще принадлежи ВМРО, Ангел Джамбазки 5 години е член на групата на европейските консерватори и реформисти. И това е логичното присъствие на един човек с патриотични националистически убеждения. И всички тези каузи, за които той се бореше и ние тук в България провеждахме, трябва да продължа, каза той. И подчерта, че няма място за безразличие по кой път тръгва Европа, особено докато радикалният ислям я залива и не крие своите претенции да промени нашия ред, нашите демократични устои, историята ни и дори нашата религия и култура, а в същото време бюрократите в Брюксел да ни занимава колко дълга и колко крива трябва да бъде краставицата, или дали трябва да се яде шкембе-чорба в България.

Докато радикалният ислям заливаше Европа и организираше атентати, Брюксел се занимаваше с това как ще изглежда тоалетната на третия пол, или колко пола има в Европа, възмути се министърът.

Каракачанов се обяви за европейска армия, но не и за това някой да я смята за панацеята, която ще реши всички проблеми. Тя не може да се създаде от днес за утре, продължи той – защото минимум 90% от европейските страни са членове на НАТО и ако голата идея е само Европа да каже имаме си армия и ние, няма смисъл, коментира той. Но ако идеята е тя да бъде един стълб на НАТО, е съгласен.

Ако ще правим армия самоцелно, няма смисъл да харчим тези пари – две командвания на две армии и двойни разходи. Ако ЕС трябва да организира своя структура, за да защитава своите граници, включително и в открито море срещу притока на нелегални емигранти, и тези хора да бъдат връщани в изходните точки, а не да бъдат оставяни да се давят или да нахлуват по гръцките острови, в Италия или Испания – тук да, идеята е добра, уточни Каракачанов.
Запитан какво се случва с концепцията му за циганската интеграция, той отговори, че не е. Миналата седмица предупредил премиера, че ще е по-добре да я отложат за след евровота, тъй като темата е сериозна. Колкото до проекта за неизбежната самоотбрана, той целял предпазване от битовата престъпност, срещу която хората протестират.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *