Каракачанов: Има два варианта за промяна – с тоягата или с бюлетината

Каракачанов: Има два варианта за промяна – с тоягата или с бюлетината

21 май 2014  |   0 коментара

Турнето в Бургас премина под мотото на благотворителността

Държавата ни е докарана до там болните хора да се лекуват с дарения, а не за сметка на бюджета. Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в Бургас.

Градът бе поредната спирка от турнето за повдигане на националното самочувствие. Представителите на коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ се срещнаха с бургазлии в залата на операта и обсъдиха местни проблеми.

Харесва ли ви да сме държавата на SMS-ите и на картонените кутии за събиране на помощи, попита Каракачанов хората в залата.

Крайно време е на това безхаберие  да се сложи край. Сегашните ни управляващи не се интересуват от живота и здравето на гражданите, отсече лидерът на ВМРО и посочи двата възможни начина за промяна - с тоягата или с бюлетината.

Водачът на листата на коалицията Николай Бареков пое грижата за отхвърлено от държавата дете - малката Джулия.

Държавата зарязала безпардонно хлапето. Майка му е с тежко заболяване и е без работа от дълго време. Заради невъзможността да се грижи за Джулия държавата ѝ я отнема и я дава на бабата ѝ и дядо ѝ. Първоначално отпуска на момиченцето 60 лева, а когато става първи клас, увеличава сумата на 130 лв. Но само за няколко месеца. Идва новото правителство и решава да увеличи пенсиите. С нищожното увеличение обаче сумата на бабата надхвърля с 4 лева прага за държавна помощ. И същата тази държава решава, че Джули е забогатяла и ѝ отнема парите. До стотинка. Сега семейството бедства. Трогнат от съдбата на детето, Бареков реши лично да поеме грижата за него. Но посочи, че трябват радикални промени, за да се помогне на хилядите деца в България със съдбата на Джули.

Разказът за Джулия онагледява всичко онова, за което говорим ние от коалицията, обобщи лидерът на ЗНС Румен Йончев. Обиколихме цялата страна, срещнахме се с хиляди хора, но те говореха едно и също – не кой ще е президент на ЕС, не кой ще държи мнозинството в него, а как и кой ще спре разрухата в земеделието, кога ще живеем нормално, сподели Йончев. Според него хората не виждат отговорите, които ги вълнуват в сегашния ни парламент и затова с надежда гледат към новата коалиция.

Деца като Джулия има много, за съжаление държавата нехае и за големите, дори когато на карта е поставен човешки живот, посочи и лидерът на „Евромайки“ Калина Крумова. Тя даде пример с Пенчо Трендафилов, който страда от тежко заболяване и ако бързо не събере пари за лечение, неговото семейство може да го загуби. Дайте своята лепта, а ние ще помогнем двойно, призова Крумова хората в залата. Тя изрази надежда, че случаи като този няма да се повтарят, а за хора като Пенчо държавата ще започне най-сетне да се грижи. Веднага след това зам.-председателят на ББЦ Росен Петров обяви,че дарява крупна сума лични средства за болния Пенчо.

Това, което виждам в България е точно обратното на онова, което трябва да става. Това каза народният представител Светлин Танчев. Той призова хората да не забравят последните 25 години и случилото се през това време. Едни и същи хора се редуваха по върховете, но с различна окраска. Тези хора хвърлят прах в очите на българите като имитират решаване на различни теми, но винаги пропускат най-важните, категоричен е депутатът.

Българската нация се нуждае от ново Възраждане, обърна се към бургазлии председателят на Гергьовден Драгомир Стефанов. Той се възмути, че днес децата рецитират текстове на Ивана и Сто кила, а не знаят химна. Точно заради това ние акцентираме върху образованието, ще поставим учителите и преподавателите в центъра на системата. За тях ще има по-високи доходи, а начинът на финансиране ще бъде променен, зарече се той – парите трябва да се дават за качество, а не за количество, обясни Стефанов.

Голяма част от жителите на Бургас са потомци на бежанци от Беломорска Тракия. По силата на Ангорската спогодба Анкара ни дължи 10 милиарда долара. За последните 25 години обаче никой от сегашните ни политици не е поставил този въпрос, възмути се Росен Петров. Според него, няма как да е иначе, защото една партия е окупирала отношенията ни с Турция. Къде са българските служби за сигурност и какво работи ДАНС, въстана Петров. Той разказа, как негови приятели от ДАНС му отговорили на въпрос какво работят с „Нищо“. Колко време трае едно разследване, защо няма разкрит нито един шпионин, попита още той и посочи, че причината е в липсата на държава. „Ето заради това ние искаме да я върнем на мястото ѝ, да има ред и сигурност, за да не сме просто една територия“, категоричен е Петров.

Или сме свободни хора, или сме демократи по дух, никаква Европа и никакви партии не могат да ни дадат това, каза Нешка Робева. Тя сподели, че е разочарована от политиците, които започнали да трупат състояние, както и онези, които е обрисувал преди повече от век Константин Иречек. Имам правото да кажа, че съм разочарована, но имам надежда, заключи Робева.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *