Каракачанов: Избирателите ни питат докога ще търпят циганската престъпност

03 юни 2015  |   0 коментара

Ако не се случват тези неща, за които ние сме подкрепили правителството, какъв е смисълът да продължаваме да го подкрепяме? Когато сме при нашите избиратели, те ни питат „Докога ще търпим тази циганска престъпност?”. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов в студиото на „Лице в лице” по БТВ.

Той заяви, че 7 месеца няма никакво движение по предложенията на Патриотичния фронт за борба с циганската престъпност. А тези предложения са залегнали и в програмата за управление на правителството. Няма как всички неща да се случат с магическа пръчка до 1 юли, но дотогава може да се направи програма за борба с битовата престъпност, подчерта лидерът на ВМРО.

Каракачанов посочи, че темата е била вкарана от ПФ и на заседанието на Съвета за развитие, като Патриотите са излезли и с официална протестна нота заради липсата на конкретни действия в рамките на управляващата коалиция.

Ако не беше Гърмен, щеше да е някое друго населено място, където битовата престъпност е взела връх, а държавата отсъства. В циганската махала 24 са законните постройки, а 124 – незаконните, а от 900 живущи 600 са без адресна регистрация, посочи той.

Когато циганите живееха на катуни преди 60-70 години, поне работеха нещо. А сега се занимават с незаконна сеч в гората или дребна контрабанда по българо-гръцката граница, добави съпредседателят на ПФ.

Каракачанов изброи и конкретните мерки, които биха намалили престъпленията по селата – равномерно разпределяне на полицейския ресурс, видеонаблюдение и санкциониране на т.нар. маломерни престъпления за щета под 300 лева. Той напомни, че зимнината на един пенсионер може да струва 200 лева, но без нея той ще гладува.

Лидерът на ВМРО призова в такива случаи да се действа по бързата процедура и осъдените да полагат общественополезен труд.

Той изрази надежда, че Законът за гражданската регистрация ще действа още за местните изброи, за да се избегне „преселението” на гласоподаватели.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *