Каракачанов: Идеята за изолиране на ДПС от властта не е нова

Каракачанов: Идеята за изолиране на ДПС от властта не е нова

03 юни 2014  |   0 коментара

Идеята да се изолира ДПС от властта не е нова, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по време на пресконференцията на „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.

На пресконференцията председателят на ББЦ Николай Бареков обяви, че партията му е сформирала „правителство в сянка“. Той направи заявка, че трябва да се говори с всички политически сили, за да бъде изключена ДПС от властта.

Каракачанов допълни, че през 2009 година лично той е предложил на тогавашните управляващи партии, както и на извънпарламентарните, да бъде подписано подобен пакт, само че нито ГЕРБ, нито БСП са се съгласили. Той потвърди, че и днес е актуална идеята и заяви, че е време ДПС да бъде извадена от властта.

Според него това се налага, защото Конституцията на страната гарантира равни права на всички граждани, но наложената от ДПС практика в политиката е вредна за държавността като цяло.

По думите на Каракачанов тази практика се изразява в съществуването на обръчи от фирми около партията, в липсата на заинтересованост към икономическите интереси на българските граждани и етнизирането на части от територията на страната.

Практиката да се купува етнически вот и да се създава етническо напрежение в смесените региони, за да могат да се контролират част от българските избиратели, ще ни доведе до един сценарий, наблюдаван в страни като Кипър и Босна, смята Каракачанов.

Тук, разбира се, включвам и друга етническа партия – тази на Касим дал и Корман Исмаилов, която се води част от т.нар. Реформаторски блок, допълни той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *