Каракачанов зове: Направете санитарен кордон около Турция

Каракачанов зове: Направете санитарен кордон около Турция

09 август 2016  |   0 коментара

България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС. Това е позицията на Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт, по повод последните събития по оста Анкара – София.

Само за една седмица Турция навлезе грубо у нас с няколко случая: Касим Дал, уж български политик, бе на мегамитинга в Турция; прозвучаха три последователни заплахи, че Турция ще пусне мигрантите към нас; турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали.

На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението. В това време се оказа, че през територията на страната преминават безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като „заплаха за националната сигурност“, припомнят Патриотите. 

Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят „санитарен кордон“ около случващото се в Турция. Това означава БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите  да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации.   

Турция отново е Болния човек. Грамадни митинги, на които и нацистите биха завидели, имитират демокрация. Чистката взема брутални размери. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *