Каракачанов за македонците: Щом не слушат, ще стоят в антрето

Каракачанов за македонците: Щом не слушат, ще стоят в антрето

18 октомври 2019  |   0 коментара

Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени, припомни вицепремиерът.

Политиците в Скопие имат шанс да се поправят, смята вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Тъй като сме на военен празник, представете си, че чуха от Брюксел командата: „Свободно, поправи се“. Обаче като ги виждам, не са разбрали за какво става дума, коментира той след участието си в церемонията по отбелязването на професионалния празник на силите за специални операции на 18 октомври.

Каракачанов даде пример съвместната историческа комисия между двете държави, която за последно заседаваше в югозападната ни съседка, но без никакъв резултат. Според него македонските членове на комисията съвсем умишлено тупат топката и шикалкавят процеса.

Така няма да стане! Ако не са го разбрали, толкова по-лошо. Ако не се изпълнят резултатите, има антре в коридора и си стоят там, категоричен е вицепремиерът.

На въпрос има ли страната ни полезен ход в тази ситуация, Каракачанов отговори:

Как да няма полезен ход? Ние полезния ход го направихме с решението на Министерски съвет. Поставихме много ясни условия, които изискваме да бъдат спазени и сме определили срокове.

Не само България е преценила, че нещата не вървят така, както трябва в Скопие и Франция наложи своята позиция, добави той.

Каракачанов отговори и на критиките към него заради средния пръст, който показа по време на телевизионно интервю, коментирайки казуса „Полфрийман“.

Аз показах какво е направил австралиецът като жест към цялото българско общество. Или не съм прав? При положение, че има становище на заместник-директорът на затвора, че затворникът на заслужава предсрочно освобождаване, съдът се съобразява не с експертизата на държавната институция, а с мнението на една „правозащитна“ организация, смята той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *