Каракачанов: Задържаният в Австрия за тероризъм българин не е изолиран случай сред циганите

Каракачанов: Задържаният в Австрия за тероризъм българин не е изолиран случай сред циганите

03 декември 2018  |   0 коментара

Четири държави финансират проявления на радикален ислямизъм в България. При циганската маса, в гетата се правят подобни пробиви.

Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов при посещението си в Русе. Той е в крайдунавския град, за да изнесе лекция в Русенския университет на тема „Българските въоръжени сили в рамките на НАТО и ОПСО“. 

Вицепремиерът коментира последния случай със задържан и осъден български гражданин в Австрия.

По думите му, това не е единственият български гражданин от цигански произход, зарибен от радикалния ислям. Неговото движение минава през Пазарджик, където има процес срещу радикалния ислям, каза Каракачанов.

Политиците в България трябва да спрат да гледат на циганското население като на евтин електорат, който купуват, и чиито престъпления се неглижират, заяви Каракачанов.

Според него, именно вариантът на Закон за вероизповеданията, който Обединените патриоти предлагат, ще спре политическото влияние върху религиозните общности.

Каракачанов критикува колегите си от ГЕРБ, които разработиха подобен законопроект. Според него, обаче, той обслужва интересите на ДПС, които се надяват да засилят влиянието си над мюсюлманите в България чрез осигуряване на финансиране. Вариантът на ГЕРБ и ДПС би могъл да върне и старата тема с връщането на вакъфските имоти на мюсюлманското изповедание, смята Каракачанов.

Все още няма яснота коя фирма ще спечели поръчката за доставка на самолети за страната ни. По думите на Каракачанов, след проведените до момента процедури са останали три възможности. Той обясни също договорът ще бъде междудържавен, а не с някоя фирма. По този начин, според него, ще се избегнат обвинения в корупция.

Той съобщи, че Министерството на отбраната ще отпусне 180 000 лева за ремонт на Летния театър към Военния клуб в Русе, ще бъде подпомогнато и изграждането на паметник на Васил Левски

Въпреки недоволство и опитите за подклаждане на изкуствено напрежение, според военния министър, не са налице необходимите условия за предсрочни избори. БСП и ДПС не са алтернатива.

Той изрази и недоволството си от случващото се вътре в коалицията Обединени патриоти.

Състоянието на коалиция „Обединени патриоти“ (ВМРО, НФСБ и Атака) за съжаление е хлабаво - коментира Красимир Каракачанов.

Който ще работи, да работи от коалицията. Няма да се опитвам повече да се правя на помирител. Писна ми, губи ми времето, къса ми нервите и е безсмислено, каза Каракачанов.

По думите му, трите партии са се събрали да покажат, че може да се работи по нов начин, като лично той се опитвал да прави това в министерството, за което отговаря, както и колегите му от ВМРО - чрез законодателни инициативи.

Бавачка повече няма да бъда. Ако има здрав разум, ще се явим заедно на евроизборите. Добронамерени сме. Смятаме, че коалицията трябва да се запази, каза лидерът на ВМРО.

По думите му, това би било правилното и честно решение спрямо хората, които са гласували за коалицията на президентските избори и на парламентарните избори.

снимка: Дарик

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *