Каракачанов: До последно вратата ни е отворена за общо явяване на изборите с нашите партньори

Каракачанов: До последно вратата ни е отворена за общо явяване на изборите с нашите партньори

26 март 2019  |   0 коментара

Ако само две от трите партии се явят заедно, това може да доведе до краха на коалицията, посочи вицепремиерът

Най-добрият вариант за „Обединени патриоти” е да се явят на евроизборите или трите партии заедно или всяка поотделно. Това каза в предаването „Лице в лице” по БТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Поне 20 дни има до регистрациите на партиите и на коалициите на ЦИК. Вратата до последно ще бъде отворена за нашите партньори да се явим заедно на евроизборите. Нашите симпатизанти искат коалицията „Обединени патриоти” да бъде съхранена, посочи Каракачанов. Според него, ако на изборите през май се явят само две от трите партии в малката коалиция, това може да доведе до разпад на Патриотите. Ако, обаче, се явят поотделно, ще могат след това да седнат на една маса за разговори.

Ако не можем трите заедно, трите поотделно също е решение, посочи лидерът на ВМРО.

Каракачанов загатна, че Валери Симеонов иска да се явят само ВМРО и НФСБ, без „Атака”.

В същото време, обаче, Волен Сидеров нямал амбиции да се кандидатира за европейските избори и е готов на отстъпки и компромиси.

„Апартаментгейт”

Според Красимир Каракачанов, предизборната кампания за евроизборите започва с компромати. По думите му, заради скандала с имотите по високите етажи на властта в кампанията няма да се чуят посланията, а на преден план ще излязат ударите под кръста.

Той посочи, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов по тази тема. Изрази, обаче, опасения, че ако заради скандала председателят на ПГ на „ГЕРБ“ Цветан Цветанов подаде оставка, механизмът за събиране на кворум ще „забуксува“.

Лагерите по границата с Турция и страховете от бежанци

Лагерите край Малко Търново са част от реализирането на трите проекта от онези 160 млн. евро, които ЕС отпусна на България за справяне с нелегалната миграция. През 2016 г. тези имоти са отделени, за да бъдат изградени лагери от открит тип. Не можеш да спреш всички мигранти. Тези, които преминат и бъдат заловени, да бъдат въдворени в подобни лагери от затворен тип. До границата с Турция – за да може при първия удобен случай да бъдат върнати там, поясни Каракачанов.

Той категорично отхвърли твърденията, че има скрита сделка за заселване на радикални елементи по границата с югоизточната ни съседка. Идеята е, ако се появи голям наплив на бежанци, те да бъдат връщани в Турция и по този начин да не се разпръснат из цяла България.

Ако не дай Боже това нещо се случи, същите тези, които сега се опитват да създават истерията, че някой ще докарва бежанци и ще ги приема, ще зададат въпроса защо не са взети мерки, добави Каракачанов.

Вижте цялото интервю във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *