Каракачанов: Дойде времето на патриотизма

Каракачанов: Дойде времето на патриотизма

26 февруари 2017  |   0 коментара

Евролибералните ценности докараха цяла Европа до отчаяние. Това заявява председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред Радослава Рашева за старозагорския вестник „Национална бизнес поща“.

– Г-н Каракачанов, идва ли времето на патриотизма?

– Българският патриотизъм е единствената смислена алтернатива, която може да изведе България от смазващия ни 27-годишен преход. И българите вече виждат, че десетилетията разделение на леви и десни, на русофили и русофоби са безсмислени.

Това противопоставяне не повиши доходите, не напълни хладилниците, не ни осигури качествено здравеопазване

не гарантира сигурността и реда.
Затова ние, Обединените патриоти, коалицията между НФСБ, АТАКА и ВМРО, сме категорични – дойде времето на патриотизма. Градивен и разумен, изцяло обърнат към националните интереси и достойнството на нацията. През мандата си в 43-ото Народно събрание Патриотите доказахме с дела, че това е правилната политика. Затова

сега нашите опоненти от ГЕРБ и БСП припознаха нашата програма

включвайки нашите предложения в политическото си говорене. Радваме се, че и в дясно, и в ляво осъзнаха, че патриотизмът е правилния път за държавно управление.
Т. нар. евролиберални ценности докараха цяла Европа до отчаяние. Поставиха редица държави в капана на мигрантската вълна, липсва адекватна защита от тероризъм, докато бюрократите в Брюксел се занимават с формата на краставицата, дали да се признае трети пол и подобни безумства.

– Според Вас, произвеждат ли се фалшиви биографии, фалшиви авторитети в политиката, бизнеса, културата… Кой има интерес да ги произвежда и защо? Какъв е начинът за справянето с този проблем?

– Да, произвеждат се. Все повече. Но производителите на глупости подценяват българите. Българският народ е здраво стъпил на земята, с ясни критерии и богат опит. Изтормозен, изтерзан народ, който може лесно да отличи фалша. 27-те години на измамен преход го объркаха, но

българският народ носи своята родова памет. Фалшивите герои в политиката са преходни

Те са герои за един ден, които не носят борбения дух на нашите предци. За съжаление, тези измислените герои изместиха истинските държавници. Ето за това се борим ние от ВМРО – националната кауза „България над всичко“, която да обедини и леви, и десни, и сини, и червени. И да прогони сенките на прехода и парцалените политически кукли.

– Преди дни в разговор с г-н Иван Гранитски, коментирайки подмяната на реалната йерархия на успеха в България, той заяви, че „Трябва да се направи инвентаризация на подлеците в България“. Вашата гледна точка?

– Съгласен съм. И знаете ли, радвам се, че избирателят вече прави тази инвентаризация – помните ли колко кандидати за слава и богатство влизаха във властта с триумфални пози. А няколко години по-късно са на бунището на историята. Уви, вероятно са напълнили и джоба с народна пара. През това време ние, българските патриоти, работихме тихо и усърдно. Поставяхме темите, които сега всички представят за свои, предупреждавахме за проблемите, които сега уж всички решават. На изборите за президент близо 600 хиляди души подкрепиха кандидатите на „Обединени патриоти“. Явно е, че нашето обединение, както и тезите, които отстояваме, са близки до хората. Аз не съм си сменял идеите. Следователно българското общество става все по-патриотично и това е радващо.

А самозванците и ловците на слава и пари в политиката имат кратковременен политически живот

И знаете ли, радва ме, че ГЕРБ и БСП припознаха нашите битки – минимална пенсия 300 лв., връщане на наборната военна служба, намаляване на административния апарат, ограничаване помощите на циганските семейства, които превърнаха раждането в бизнес. Разбира се, не подминаха и идеята ни за насърчаване на малкия и среден бизнес, с цел съживяване на икономиката в страната, премахване на регионалния дисбаланс чрез справедливо равнопоставено финансиране от страна на държавата, подпомагане на младите семейства, борба с монополите, яростен отпор на циганската и битова престъпност.

– Г-н Каракачанов, на 30 януари бяхте удостоен с годишната награда „Стефан Стамболов“ за лидерство в държавността. Как приемате това отличие?

– Като задължение и отговорност. Голяма отговорност към българите.

Властта си заслужава, когато имаш възможността да помогнеш на обществото

Аз съм възпитан в семейство на честни българи родолюбци и искрено вярвам, че единението е важно. Каузата „България“ трябва да е над всичко. Настъпи моментът да изградим силна и достойна България, за да не се срамуваме да погледнем към портретите на Левски, Ботев, Стамболов.

– През призмата на тази награда как смятате, че трябва да се развива външната политика на България спрямо настоящата конфигурация на Европейския съюз?

– Ние искаме силен Европейски съюз и силни нации. Независим Европейски съюз и независими нации. Едното ни най-малко не противоречи на другото. Силен ЕС означава държавите-членки да си сътрудничат за обща и здрава охрана на границите, да имат своя позиция по световните въпроси. А силни нации означава по-малко бюрокрация в Брюксел,

по-малко фалшиви проблеми като тоалетните за гейове или вредата от шкембе-чорбата

Европа на нациите би решила проблема на сегашната Европа на две скорости, деляща богатите от по-бедните държави. Трябва да отстояваме своята идентичност, общи граници и свободно придвижване на стоки и услуги. Границите трябва да са суверенни – да се преминават само през граничните пунктове. И задължително преразглеждане на квотния принцип и Дъблинското споразумение за мигрантите. Това трови Европа. Това вреди на Европа.

– В хода на предстоящите предсрочни парламентарни избори, дали не трябва България вече да има план „Б“, в който държавата да се подготви към разпадането на Европейския съюз?

– България трябва да си помогне сама, няма кой друг. Затова и ние от години говорим за независима българска енергетика, за силна българска армия, за надпартийни приоритети в управлението. За патриотизъм. Нашите производители трябва да са на първо място в страната ни. Малкият производител, малкият занаятчия, малкият земеделец – това сме ние. Нация от силни индивиди, които се борят за България.

Трябва спешно преразглеждане на концесионните договори и ревизия на монополите

Не може българинът да плаща скъп ток, при тези мощности, с които разполагаме. Не може да яде зеленчуци от Гърция, при цялата палитра предлагани български на пазара. Трябва политика за насърчаване на родното земеделие и животновъдство. И ние – Обединени патриоти, имаме програма за всичко това.

– Като стана дума за избори – на мода са изборните интернет тролове. Готови ли сте за тази виртуална битка?

– Именно от подобни тролски места в интернет извадиха фалшиви новини, че Обединените патриоти се разпадат. Както виждате, надделяхме, не успяха нищо да направят. Нашето обединение е факт и плаши онези, които доведоха България до разруха. Ние не се плашим от фалшивите новини. Защото новините, които ние произвеждаме, са реални факти от реалния живот на всеки един от нас.

Битката в интернет е лъжовна

Да, там битуват десетки хиляди наши сънародници, пишат на „маймуница“ и раздават справедливост, без да са направили и едно добро за просперитета на България. Ние от Обединени патриоти настояваме единственият използван език в националните медии да е книжовният български, а политиците да говорят с избирателите си на официалния в България език.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *