Каракачанов: Да не създаваме база на ислямисти у нас

Каракачанов: Да не създаваме база на ислямисти у нас

09 ноември 2013  |   0 коментара

Струпването на бежанци мюсюлмани в гета е хранителна среда за ислямския тероризъм. Срещу християнството се води война в световен мащаб от радикални ислямисти. Няма нужда да им създаваме база и у нас.

Това заяви пред Константин Събчев за „Стандарт” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

ВМРО.бг публикува целия коментар без редакторски намеси:

Нападението, извършено от алжиреца Аладин срещу 20-годишната студентка Виктория, предизвика вълна от прояви на солидарност с жертвата. Но то същевременно отново раздели обществото на две противоположни мнения по въпроса за бежанците. Едното е "Вън всички подобни чужденци!", другото е "Не бива така да се говори, това е ксенофобия!".

ВМРО-БНД вече трети месец обяснява същността на проблема. От тези вече 10 000 нелегално преминали границата сирийци са едва половината. Те наистина са бежанци в смисъла на закона, доколкото страната им е в гражданска война и има реална заплаха за живота им. Другата половина са главно от Афганистан, Пакистан, Алжир, Мали и други африкански страни. Те просто са нелегални мигранти. Някои от тях пребивават у нас от година и повече, но продължават да бъдат с неизяснен статут.

България има определен капацитет да приема подобни хора. И това трябва да бъде ясно на европейските ни партньори. Ние не бива да се превръщаме в гето като Гърция, където има над 400 000 нелегални имигранти. А ЕС заяви, че ще разглежда този проблем едва през юни следващата година. Ясно е, че нещата трябва да се решат от българската държава. И въпросът не е дали е хуманно или нехуманно да приемаш бежанци, а дали имаш или нямаш възможност за това. И след като поредното правителство не е в състояние да реши проблема, се стига до инциденти като този с Виктория.

Границата ни с Турция, която е 274 км и се охранява от 50 полицаи на смяна, трябва да бъде затворена. Аргументът, че това ще струва много пари, е несериозен - сигурността на държавата струва повече от всичко. А и издръжката на самите бежанци също струва пари. България трябва да каже колко хора може да приеме, на които може да осигурим нормални човешки условия. И не да ги чакаме да преминат границата нелегално. Още там да се извършва филтриране - кой наистина е бежанец от Сирия и кой просто иска да влезе нелегално в Европа. Може да подбираме хора с християнска религия, които лесно ще се впишат в обществото, майки с деца и други хуманитарни случаи.

Нека да контролираме миграцията. Тези, които не могат да претендират за статут на бежанци, трябва да се репатрират незабавно в родните им страни, както правят французите. Защото тези, които говорят против ксенофобията и расизма, едва ли са готови да приютят в домовете си подобни хора.

На българското общество трябва да е ясно - нито един сириец досега не е извършил престъпление, ако не броим някое и друго парче салам или шоколад, изядени в супермаркетите. 70 на сто от тези престъпления са вършат от алжирците, а останалите от други несирийци, главно африканци.

ВМРО е повдигала всички тези въпроси пред правителството и МВР, а в Столична община от нашия общински съветник Ангел Джамбазки, който предложи конкретни мерки. Защото районът между Лъвов мост, Женски пазар и "Пиротска" се е превърнал в гето. Тук има стотици нелегални имигранти, които завземат помещения. Два пъти гонихме самонастанили се дори от втория етаж на нашата централа на "Пиротска" 5. Има десетки оплаквания за посегателства върху жени, кражби и грабежи. Трябва ли да си затваряме очите пред тази реалности? Не, но винаги се намират умници, които започват да пищят за ксенофобия и расизъм, вместо да предложат своите идеи за изход от ситуацията.

Проблемът е, че никой не решава проблема. Трябваше да наръгат това момиче и видяхме как полицията се задейства и само за една нощ арестува десетки криминално проявени лица от всякакъв произход. Защо трябва да стане нещо още по-страшно, за да се вземат мерки? Може би съм малко емоционален, но Виктория е танцьорка в ансамбъл "Гоце Делчев" и е израснала пред очите ни, а престъплението бе извършено буквално на 10 метра от нашата централа. ВМРО няма нито моралното, нито гражданското право да си затваря очите и да мълчи.

За сегашната ситуация вина носи и Агенцията за бежанците, която не си върши работата. Въпросният Аладин е влязъл в България през декември м.г. Подал е искане през януари т. г. за статут на бежанец, но агенцията още не се е произнесла. Този човек трябваше отдавна да е репатриран от България. Ето така се затваря омагьосан кръг - бездействието на държавата предизвиква подобни инциденти, а те пък водят до напрежение в обществото. И вместо да го разделяме, по-добре всички да настояваме държавата да вземе адекватни мерки.

ВМРО е заявила, че ако полицията не вземе такива за охрана на центъра на София, ще ги вземем ние. Така не може да продължава. Защото, ако този наплив на нелегални имигранти продължи със същите темпове, ще се стигне до това, което стана в Гърция - появата на расизъм и на откровено неофашистки формации като "Златна зора".

И още нещо - струпването на бежанци мюсюлмани в гета е хранителна среда за ислямския тероризъм. Няма какво да се лъжем - срещу християнството се води война в световен мащаб. И не я водят будисти, индуисти или бахайци, а радикалните ислямисти. Няма нужда да им създаваме база и у нас.

Припомняме, че в началото на октомври ВМРО започна кампания срещу нелегалните имигранти. В петицията вече се разписаха стотици граждани. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *