Каракачанов: В Концепцията за циганите няма привилегии, както твърди Марешки

24 февруари 2019  |   0 коментара

Вицепремиерът в предаването „Брюксел 1“ с Милена Милотинова по България ОН ЕР

В Концепцията за циганите няма привилегии за тях, заяви в предаването „Брюксел 1“ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод откритото писмо от лидера на Воля Веселин Марешки до премиера Бойко Борисов. В писмото Марешки моли Борисов да „озапти“ вицепремиера и твърди, че с концепцията на Каракачанов „ромите нито ще бъдат интегрирани, нито ще бъдат решени проблемите им чрез въвеждането на нови привилегии за тях“.

Този човек (б.р. - Марешки) преди две седмици казваше, че това (б.р. - Концепцията за ромите) е фашизъм и ксенофобия, сега казва, че е подкрепа на циганите. Това е човек, който откровено лъже не за първи път. Прави го всеки път, когато говори за мен или за ВМРО, заяви Красимир Каракачанов.

Никъде в тази концепция не се говори за безплатни детски градини за циганите. Говори се за безплатни детски градини за всички деца. Смятам, че детската градина е част от образователната система, а в Конституцията е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Безплатни къщи сме щели да даваме - няма такова нещо. Казваме, че когато една община реши да дава жилища на социално слаби, изграждането на самите жилища трябва да става с труда на хората, които ще ги получат, заяви вицепремиерът Каракачанов в разговор с Милена Милотинова.

Защо Марешки атакува Каракачанов, как ще се явят патриотите на евроизборите, какво е мнението му за анкетата на МОН и въпросите за пола, кога армията ще се включва в помощ на полицията, ще решим ли историческите въпроси с Р Македония - вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *