Каракачанов в Белене: Трябва да развиваме ядрената си енергетика

Каракачанов в Белене: Трябва да развиваме ядрената си енергетика

19 септември 2014  |   0 коментара

При изключително голям интерес премина срещата на Красимир Каракачанов – водач на плевенската листа на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ с жителите на град Белене. Каракачанов беше посрещнат от тях по стар български обичай – пита с шарена сол и китка здравец.

Пред събралото се множество той благодари за сърдечния прием и информира за неотложните проблеми, които трябва да бъдат решени в следващото Народно събрание.

На първо място това са безработицата, здравето на хората и тяхната сигурност. За всеки един от тези тежки проблеми „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ има конкретни идеи за разрешаването им. Тези идеи са залегнали в общата програма, която ако бъде изпълнена, животът в страната ще стане по-спокоен.

В Белене, както и в останалите населени места в Плевенско, хората са гневни от продължаващото беззаконие спрямо крадците и убийците. Те горещо подкрепят идеята на Патриотичния фронт да се проведе референдум за връщане на смъртното наказание при изнасилвания и убийства на деца и възрастни хора.

С особен интерес бе изслушано мнението на Красимир Каракачанов за ядрената централа в Белене и бъдещето на ядрената енергетика изобщо. В това отношение водачът на плевенската листа на Патриотичния фронт бе категоричен – „България трябва да развива своята атомна енергетика, защото това е най-високотехнологичният отрасъл, който е останал след 25 години реформи в държавата. Атомната енергия е най-евтина и най-екологично чиста. България е длъжна да продължи развитието на този отрасъл в своята икономика.“

Заедно с това обаче трябва да мислим и за други високотехнологични отрасли, защото те са бъдещето и те могат да задържат образованите млади хора тук, допълни Каракачанов.

Изобщо образованието трябва да е един от приоритетите на бъдещото управление, а не толкова социалните помощи. Социална политика трябва да има, но тя трябва да е справедлива, а не както е в момента. Трябва да спре раздаването на социални помощи за безотговорната циганска раждаемост, каза още той.

На срещата бяха отправени много въпроси към водача на листата и останалите кандидати в нея. Хората искаха да знаят какво е мнението на Патриотичния фронт за арендаторите и кооперациите, за ниските пенсии и кражбите по домовете им. На всички въпроси бяха дадени изчерпателни отговори.

Срещата завърши с пожелание по-често кандидатите за депутати да ходят сред хората и да разговарят с тях.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *