Каракачанов: Във вторник ще обсъдим как да облекчим режима

Каракачанов: Във вторник ще обсъдим как да облекчим режима

17 април 2020  |   0 коментара

Хората не могат да стоят месеци наред затворени, коментира вицепремиерът

На Коалиционния съвет във вторник между Патриотите и ГЕРБ ще бъдат обсъдени възможностите за облекчаване на режима на самоизолацията. Това обяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Една от мерките, които обсъждахме този вторник, но оставихме решението за следващия вторник, е как да бъде облекчен режимът, за да могат хората да се движат по-свободно. Натрупва се енергия, хората стоят затворени, нормално е да се помисли как планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени, коментира вицепремиерът.

Той даде и примери какво предлагат Патриотите. Едното предложение е график – възрастните да излизат от 07:00 до към 11:00 часа, след това да излизат майките, които си гледат децата, след 16:30 часа - хората, които работят.

Каракачанов заяви, че ще се плати глобата, която му беше наложена за това, че е седял без маска на пейка пред Народния театър.

Аз се обадих на моя колега Младен Маринов и го помолих да се направи проверка. Не бях седнал в тревните площи, а на пейка на плочките пред Народния театър. Днес имах среща с представителите на полицията, оказа се, че мястото е част от парка. Беше ми съставен акт за нарушение, за 300 лева. Ще си платя глобата. Законът е затова, за да се спазва, заяви Каракачанов.

Той коментира, че извънредните мерки не са взети просто така, а от истинско притеснението, че може хората да пострадат.

Каракачанов каза още, че борбата с коронавируса по никакъв начин не трябва да бъде за сметка на сигурността. Това е и споделеното мнение на участниците в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

Каракачанов определи като популизъм предложенията на „Воля” за мораториум върху военните сделки и пренасочване на парите за здравеопазване.

Това бих нарекъл хибридна атака срещу националната ни сигурност. Предлагат да спрем на се модернизираме и да саботираме способностите на армията да защитава държавата ни, за да може да спечелим някой глас на изборите, коментира Каракачанов.

Освен това по думите му това, което в момента може да бъде придобито, след няколко години ще е на съвсем различни цени.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *