Каракачанов: Всички патриоти трябва да сме заедно на евровота

Каракачанов: Всички патриоти трябва да сме заедно на евровота

21 март 2019  |   0 коментара

Коалицията „Обединени патриоти“ трябва да се яви заедно на изборите. Аз не приемам вариант, при който, примерно, ВМРО ще се яви с един от двамата партньори. Това означава създаване на напрежение в управляващото мнозинство. Ако не може да се явим заедно, по-добре да се явим поотделно.

Това заяви пред журналисти вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че Ангел Джамбазки има толкова мажоритарен вот персонално, колкото има и за ВМРО.

Тази подкрепа, която получава, гарантира неговото влизане. Въпросът беше дали не може да вкараме двама и повече от двама. На избори броиш резултата по това какво присъствие имаш в институциите, за които се бориш. Едно е да имаш един, друго е да имаш двама или трима в Европарламента, подчерта той.

Иначе Каракачанов приветства общо явяване на ГЕРБ и СДС на евровота. Те са послушни партии в добрия смисъл. Г-н Дол им препоръча партиите от ЕНП да се обединят и те се обединяват, коментира той.

Красимир Каракачанов обяви, че приветства възраждането на една класическа десница в България и добави:

Казвам класическа, защото т.нар. десните партии всъщност никога не са били десни. Това, че бяха антикомунистически е факт, но антикомунизма не те прави десен. Това, че бяха антируски е факт, но и това не те прави десен. Когато излизаш и защитаваш гей браковете, ти не си десен. Когато говориш за джендър идеологията, ти не си десен. Когато искаш оставката на Орбан, защото бюрократите в Брюксел не го харесват, ти не си десен. Ти си може би някакъв джендър-либерал, но не си десен. България има нужда от десница. Дано този ход възроди истинската десница.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *