Каракачанов: ВМРО се бори да стигне до балотаж в София

Каракачанов: ВМРО се бори да стигне до балотаж в София

22 октомври 2019  |   0 коментара

Председателят на партията определи Ангел Джамбазки като най-добре подготвеният кандидат-кмет на столицата

ВМРО се бори да стигне до балотаж на местните избори в София, а Ангел Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат-кмет, заяви в ефира на „Здравей, България” по НОВА председателят на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той каза, че партията ще похарчи около 400 000 – 500 000 лева за предизборната си кампания в цялата страна. Ние участваме в над 200 общини, поясни Каракачанов.

Той бе категоричен, че ВМРО няма да прави компромиси що се отнася до местните избори. Каракачанов отрече да има договорки с ГЕРБ за подкрепа на техни кандидати в някои градове срещу такава за номинации на ВМРО в други населени места. Няма подобна сделка, заяви Каракачанов.

Той подчерта, че най-важното за него е не дали партията му ще има един-двама кметове повече, а това след края на мандата на сегашното правителство да излезе с лицето си, да каже какво е направено и отново да поиска подкрепата на избирателите.

Вицепремиерът обясни и защо е показал среден пръст в ефир по време на телевизионно интервю.

С този жест исках да кажа, че Джок Полфрийман показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от правото като човек и гражданин да имам позиция и емоции и да ги изразявам.Онагледих какво направи Джок Полфрийман, , каза Каракачанов.

Обяснявах, че когато излизаше от затвора, с един ехиден тон отправи много поздрави към заместник-директора на затвора. Знаете ли защо – защото този зам.-директор е дал отрицателно становище за освобождаването. Само че съдът – либералният, да не продължавам с квалификациите, не се съобразява с мнението на затворническата администрация, а се съобразява с мнението на неправителствени организации, чиято работа е да защитават такива убийци. Съдът показа среден пръст на обществото – вижте кои дела е гледал г-н Калпакчиев във времето, обобщи Каракачанов, без да засяга темата, че в съдебния състав, освободил Джок Полфрийман, е и дъщерята на представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

Той коментира и темата за евентуалното приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Каракачанов бе категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в Общността преди да промени политиката си спрямо България.

За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Той припомни, че тази държава е създадена де факто от Москва, от Коминтерна, а днешните демократи-политици в Македония защитават тази кауза. Как да ги отведем в това европейско семейство – с манталитета на Титова Югославия, попита военният министър и настоя, че в Северна Македония се провежда целенасочена политика против България.

Той даде пример със Зоран Заев и 11 октомври, националният празник на Северна Македония, който бил въстанието против българския фашистки окупатор.

На въпрос това дали се е знаело, като подписвахме Договора за добросъседство с Македония и дали управлението на ГЕРБ и ВМРО не е било наясно, че съвместните комисии с учени няма да договорят нищо, Каракачанов не се съгласи и подчерта, че в договора има текстове да се преговорят историческите реалности. Проблемът е от 50 години и ако Македония влезе сега в ЕС в този си вид, ще продължи да провежда политиката си против България на много по-високо ниво и няма да можем да я спрем, предупреди Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *