Каракачанов: Българските проблеми са и европейски

Каракачанов: Българските проблеми са и европейски

10 май 2014  |   0 коментара

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, кандидат за представител в Европейския парламент от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ пред в. „Струма“ :

Важно е кой ще ни представлява в Брюксел, защото българските проблеми са европейски

- Г-н Каракачанов, защо решихте да се кандидатирате за евродепутат?

- Европейският парламент e трибуна, от която могат да бъдат поставени много важни за България въпроси. Затова е от изключителна важност кого ще изберем да ни представлява в Брюксел.  Ако това са хора достатъчно активни и отстояващи националния интерес, животът на всички ще се промени към по-добро.

България може да заеме полагащото ѝ се място като член на Евросъюза като покаже сила, увереност и желание да защитава хората си. Затова и е важно българските представители в ЕП да са патриоти. Те имат нелеката задача да поставят в Европа въпроса за правата на българите в Македония и Западните покрайнини. България е длъжна да бъде основен фактор при преговорите на Македония и Сърбия за членство в ЕС.

- Ще имате ли успех?

Всички социологически проучвания до момента показват, че коалицията ни може да излъчи в Европарламента двама представители. Аз смятам, че ще постигнем и още по-добър резултат. Убеден съм, защото ежедневно обикалям и се срещам с хора в цялата страна. Те ми казват едно и също – искат работа, искат сигурност, искат образование за децата си, искат качествено и достъпно здравеопазване, искат по-добър живот. В програмата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ са залегнали точно тези най-важни въпроси. Ние знаем как да ги постигнем и даваме решенията в нашите непрестанни срещи с хората в цялата страна.

- Това не са ли неща, които касаят вътрешната ни политика, а не ЕС?

- Разбира се. Ние сме част от ЕС и всеки, който говори, че от европейските избори не зависи нищо във вътрешен план за страната ни, греши. Българите трябва да осъзнаем, че нашите проблеми са и европейски. Трябва да разберем, че с правилните хора в европарламента, ще направим живота си по-лесен.

- Как ще убедите избирателите да ви подкрепят?

- Коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ има за цел да изхвърли ДПС от вечното място на политически балансьор, от който зависи едно или друго управление. Това може да се случи, ако на изборите на 25 май получим доверието на достатъчно хора. Това ще ни даде увереност да изискаме след това предсрочни парламентарни избори. Защото сме убедени, че ДПС е вредно за България.

- Вие все пак сте на последно място в листата на коалицията…

- Така е. Аз имам честта да ръководя организация със 120-годишна история, доказала през годините, че България е каузата, която я движи напред. Моята кауза, заставайки на последно място в евролистата, е да подкрепя всички кандидати и най-вече втория в листата – заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки. 

Традициите и ценностите са онова, което продължава да обединява членовете ни. За нас именно приемствеността е начинът, по който ВМРО оцеля, а не се изгуби през прехода.

- Значи Вие подкрепяте Ангел Джамбазки.

- Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО. Той е достоен член на Организацията, умеещ да се учи, умеещ да води. Доказал се е в много битки като общински съветник в София.

На последните парламентарни избори той водеше листата на ВМРО за Благоевград. Не спираше да обикаля и да се среща с хората. Изключително е запознат с проблемите на региона и аз смятам, че на тези избори ще бъде горд представител на Пиринска Македония в европарламента.

Може да подкрепите Джамбазки като гласувате с 28 за коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ и отбележите преференция 2 за кандидата на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *