Каракачанов благодари на народните представители за подкрепата за самолетите

Каракачанов благодари на народните представители за подкрепата за самолетите

16 януари 2019  |   0 коментара

Днес депутатите приеха решение за провеждане на преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет.

Благодаря на народните представители, които днес гласуваха за сигурността на България и за изграждане на една модерна и боеспособна българска авиация. Искам да благодаря на всички, които подкрепиха това политически разумно решение, с което България ще направи крачка напред към модернизацията и добрата инвестиция, заяви министърът на отбраната, вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след приемането на Решение за разглеждане на предложенията и мотивите за тях, посочени в доклада на МС относно резултатите от провеждането на оценка на изпратените предложения съгласно Примерен план (Пътна карта) - приложение № 3 към Актуализирания проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“, приет с решение на НС, и за възлагане на министър председателя да създаде организация и преговорен екип за изготвяне на проект на международен договор и провеждане на преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет.

Каракачанов е категоричен, че не е имало повече време за губене, че да започва процедурата отначало. Той дебело подчертава, че това решение не е за управляващите. Това решение е дълго чакано от онези горди мъже и жени в униформи, които служат на България, заяви военният министър.

И нека бъде пределно ясно, че разходите по проектите за инвестиционен разход за самолет са в рамките на плана за 2% от БВП за отбрана. Те не са нито допълнително от бюджета за пенсии, нито за образование, нито за здравеопазване – защото и такива спекулации се чуха по темата, коментара още той.

Във видеото може да проследите изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по време на дебатите в пленарна зала преди приемането на решението >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *