Кандидат на ВМРО готов за балотаж за район „Илинден“

Кандидат на ВМРО готов за балотаж за район „Илинден“

22 октомври 2015  |   0 коментара

На среща с жителите на столичния квартал „Илинден“ бе закрита кампанията на кандидата за кмет на района Веселин Теофилов, издигнат от ВМРО. За да го подкрепят, присъстваха заместник-председателят на партията и кандидат за кмет на София Ангел Джамбазки, заместник-областният управител Петър Харалампиев, народният представител от ВМРО д-р Султанка Петрова и водачът на листата за общински съветници Карлос Контрера.

Пред препълнената зала на Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ Теофилов посочи, че е сигурен в потенциала си да отиде на балотаж за кметското място на район „Илинден“ и да получи доверието на избирателите. Той изтъкна важността кметът да е жител на квартала, какъвто е самият той, за да е ясно запознат с нерешените проблеми. Като недостатък на опонентите си той изтъкна липсата им на заинтересованост към мнението на гражданите - нито един друг кандидат за кмет в района не се е разходил по улицата, в градинките, не е посетил местните заведения, за да се срещне лично с избирателите си.

Кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки представи на присъстващите позицията си относно нелегалните имигранти, залели столицата. По повод инцидента с убит афганистански гражданин, незаконно преминал държавната граница, Джамбазки запита с какво да са въоръжени граничарите, ако не с бойни патрони, с дъвки ли.

Като пример Ангел Джамбазки посочи границата между САЩ и Мексико, където умират едни бедни мексиканци, но никой не жали за тях, докато тук за един убит нелегален имигрант e станал невероятен скандал.

Той се възпротиви на мнението на либералните лигльовци, които твърдят, че преди 100 години сме приели огромни бежански потоци с отворени обятия, като сега трябва да направим същото. Според него разликата е, че тогава в България да търсят помощ са дошли други българи или православни християни, които са имали общ поглед към света, ценности, морал и т.н.

Според него е смешно и твърдението, че бежанците, които всъщност са имигранти, са майки с деца, а реално са мъже с бради до кръста.

Водачът на листата за общински съветници Карлос Контрера обвини властта в София, че пренебрегва кварталите извън центъра и още няколко знакови места, където се влагат пари и се водят чуждестранните гости да се снимат и да се хвалят пред тях колко е добре. В същото време кварталните градинки, улици, блокове и т.н. се разпадат и никой не влага пари в тях. Според Контрера група чиновници вземат решенията, а на настоящия кмет не може да се разчита да защити интереса на жителите на „Илинден“, защото от него нищо не зависи.

Точно заради това Западен парк е в ужасно състояние, а „Илинден“ лека-полека става тъмно и мръсно гето без полиция и държава. Това се дължи и на циганското гето, което се разраства и пречи на хората да живеят нормално. Така бездействието на общината е оставило Захарна фабрика, която е паметник на културата от европейско значение, да се разруши. 

Депутатът от ВМРО Султанка Петрова припомни, че нито един член, политик и симпатизант на партията не е станал част от обръчите фирми на управляващите партии, които са донесли страданието на българския народ.

На свой ред Петър Харалампиев напълно се противопостави на мълвата, че в квартала ще бъде открито общежитие за незаконни имигранти, което беше бурно подкрепено от присъстващите.

Снимки от срещата може да разгледате тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *