Какво ще носят в Брюксел кандидатите за ЕП

Какво ще носят в Брюксел кандидатите за ЕП

10 май 2014  |   0 коментара

Икони, дискове с песни и вино носят нашите представители в Брюксел, разказва в днешното си издание в. „Стандарт“

Ежеседмичен полет от София до Брюксел. И обратно. Веднъж месечно до Страсбург, други командировки в страната и в чужбина, автобуси, бусчета и автомобили. Понякога метро, такси или удобните трамваи на Страсбург. Евродепутатите са непрекъснато на път. Не само родните избраници, но и чуждестранните им колеги правят точен график на срещи, заседания и дебати поне за месец напред. Така ще бъде и в следващия Европарламент.

На 1 юли 2014 година 17-те лица на България в ЕС ще участват в първата сесия на новоизбрания ЕП в Страсбург. В седмиците през юни пък вече са планирани заседанията на политическите групи. Всъщност, през юли Европарламентът ще заседава и в третата седмица от месеца. А в четвъртата са определени дебатите в ресорните комисии, които по правило се провеждат в Брюксел. Как ще се справят с ритъма на пътуване кандидатите ни за евродепутати и какво извън документите и костюмите носят винаги със себе си? Това поискахме да разберем с блиц анкета към лицата от основните политически сили. Снимката на семейството е неизменна част от багажа на нашите евродепутати. Както и книгите. Почти всеки от нашите представители взима любимо томче, като често избира то да е от български автор. Ако се съберат всичките, можем да си направим цяла библиотека, шегуват се нашите кандидати. Много от тях носят и икони. Дамите взимат на Богородица, а представителите на силния пол - на свети Георги или Архангел Михаил. Таблетът също е нещо, което българските евродепутати носят винаги със себе си. Оказа се, че много от тях имат за талисмани ключодържатели. Те напомнят за пътуване с любим човек или са подарък от такъв. В Брюксел често се носят и дискове с български песни. Както и хубаво мелнишко вино.

Архангел Михаил пази Джамбазки, пише в материала си „Стандарт“. Ето какво е разказал той:

Приятели от Македония подарили преди време на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки икона на Архангел Михаил. Ликът на главния пазител на Божия закон е от манастирче край Охрид. Той е втори в евролистата на коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.

За Брюксел би взел със себе си националното знаме.

Освен трибагреника Джамбазки носи със себе си „Записки по българските въстания“ и „Строители на съвременна България“. Има и любим ключодържател с Айфеловата кула.

Ако евролицемерието по отношение на циганския въпрос спре, бих искал да запазя спомен от това архитектурно постижение, казва Джамбазки.

С усмивка казва, че би сложил в куфара българска туршия. С любимото мезе върви и шише домашна ракия, шегува се зам.-председателят на ВМРО.

Запален планинар е и във Фейсбук има стотици снимки от родните върхове. Една от любимите му гледки са Седемте рилски езера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *