Кадър на ДПС бил законът

Кадър на ДПС бил законът

04 август 2016  |   0 коментара

Докато български граждани казват „Вие, българите“ и „ние, циганите“ – нищо добро не чака страната ни

Даниел Дереков от Плевен е поредният българин, застигнат от ширещата се битова престъпност, но и от своеволията на кадрите на противоконституционната партия ДПС.

Преди дни е жестоко пребит и унижен от общинския съветник Методи Петков и негови приятели. Петков е представител на етническа партия, човек с богато криминално минало, задържан многократно за побой и рекет, но досега е неосъждан. В момента е в арест с повдигнато обвинение за средна телесна повреда по хулигански подбуди.

С думите „Вие, българите…“ и „аз съм законът“ той напада Дереков, защото си помислил, че лови риба в частния му язовир. Побоят е извършен с бухалка, тръби и брадва. Според българското законодателство, с което един представител на местната власт следва да бъде добре запознат, при съмнение за извършване на престъпление или установяване на такова трябва да се обърне към органите на реда. Използването на насилие е в разрез със същото това законодателство на Р България.

Съветникът от ДПС, при встъпването си в длъжност, е положил клетва да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите от плевенската община и да работи за тяхното благоденствие. Видно е, че той възприема себе си като човек над закона, който може да вилнее из „вилаета си“ и да остане безнаказан.

Случаят с Даниел Дереков е показателен за няколко тежки социални проблема, с които институциите трябва неотложно да се справят. На първо място е ширещата се етническа битова престъпност срещу която ВМРО формулира и предложи на правителството 7 спешни мерки. На второ – криминалното минало на представителите в централната и местна власт. На трето – неефективното функциониране на съдебната система в случаите на рецидиви и престъпления, извършени по изключително нагъл начин. На четвърто – злоупотребата със служебно положение на партийните кадри и непонасянето на отговорност за нея. Не на последно място стои проблемът с овластяването на ДПС през годините на прехода, създаването на чувство за незаобиколим политически фактор, което води след себе си самозабравата и на ръководството на партията, и на нисшестоящите ѝ представители.

В репортажа на Нова телевизия може да чуете разказа на Даниел Дереков, да видите болката в очите му, да се „срещнете“ с близките на побойника-съветник и да разберете какво правим „ние, българите“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *