Йорданов: Очакваме силна подкрепа за поправките в НПК, защото престъпленията и наказанията нямат цвят

Йорданов: Очакваме силна подкрепа за поправките в НПК, защото престъпленията и наказанията нямат цвят

11 октомври 2018  |   0 коментара

Очакваме масова подкрепа в Народното събрание за поправките в Наказателно-процесуалния кодекс - при предумишлено убийство да не се прилага съкратеното съдебно производство. Надявам се всички групи в парламента да ни подкрепят, защото престъпленията и наказанията нямат цвят.

Това заяви в ефира на България ОН ЕР народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Йордан Йорданов.

Става въпрос за чисто криминален случай. Това е поводът да се върнем към едно старо наше предложение от 43-ото Народно събрание. Промяна, която тогава не е срещнала подкрепа от страна на другите политически сили. Не само Цветанов, представители и на други партии са се изказали в тази посока, допълни Йорданов по повод обещанието на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ще бъде подкрепена всяка една промяна в законодателството, която ще доведе до повече справедливост. Коментарът му идва след зверското убийство на Виктория Маринова и предложението на заместник-председателя на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов да се направят промени в НПК, с които да се сложи край на практиката на редуциране на присъдата с 1/3 при призната вина от подсъдимия.

Йордан Йорданов обясни, че в момента, ако подсъдимият направи пълни самопризнания, ще следва бърза процедура и наказанието му ще е между 20 и 30 години затвор. След 10 или 15 години той може да бъде освободен предсрочно и да последват нови „подвизи“.

Именно поради тази причина Патриотите искат дори при пълни самопризнания единствената възможност за наказание да остане доживотната присъда.

Трябва да вземем страната на жертвата, отколкото страната на престъпника и да обръщаме и другата страна на лицето. Престъпленията и наказанията нямат цвят, натърти депутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *