„Йоббик“: ВМРО има голяма роля за стабилността на България

„Йоббик“: ВМРО има голяма роля за стабилността на България

10 юли 2017  |   1 коментар

ВМРО има голяма роля за стабилността на България. Живеем в свят, в който ежедневно трябва да защитаваме националните интереси. Ние Ви поздравяваме за позицията и ролята в правителството.

Това каза Габор Вона, председател на унгарската партия „Йоббик“ по време на официалната среща с ВМРО във връзка с общоевропейската Инициатива за еднакво заплащане за еднакъв труд на територията на целия ЕС.

На разговора присъстваха евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, организационният секретар на ВМРО и секретар на групата  „Обединени патриоти“ в НС Юлиан Ангелов и Михаил Петров – председател на Националния младежки комитет на ВМРО.

Всички се обединиха около това, че тази инициатива е историческа. Важно е да има справедливост и равенство между членовете на ЕС. Европа на няколко скорости е недопустима. В страните от бившия Източен блок, т.нар. държави-основателки виждат само източник на работна сила, но не и партньор. Миграцията е проблем номер едно и в Унгария, и в България. Младите хора заминават към Западна Европа, а хора от близкия Изток и Африка се заселват. Това трябва да бъде спряно. Всеки човек има право да живее нормално в своята страна.

Инициатива за еднакво заплащане за еднакъв труд на територията на целия ЕС цели именно това. Тя засяга това родните ни фирми да са конкурентни с другите. Става дума за един по-справедлив ЕС. Сега е моментът, сега в Брюксел се решава какъв ще е ЕС за в бъдеще. За това искаме подкрепата на ВМРО и на Ангел Джамбазки в ЕП, тъй като той е един от най – активните евродепутати, заявиха унгарските представители.

От своя страна Ангел Джамбазки беше категоричен, че тази инициатива идва в най-правилния момент. Обезлюдяването на държавите заради привлекателността на западните икономики, неравните заплащания, са най – голямата заплаха за обезлюдяване на страните от Източния блок.

Брекзит постави основния въпрос – какъв ще е ЕС за в бъдеще – дали ще бъде ресурсен придатък на Германия, или ще се стреми да развива равно всички свои части. Можем да използваме това начинание, за да поставим този въпрос – каква ще е съдбата на ЕС, каза Джамбазки.

Юлиан Ангелов  благодари за доверието, че партия ВМРО  е партньор и част от инициативата и подчерта, че това, което сме заложили като част от управлението с ГЕРБ е именно по-достойно заплащане на труда до края на мандата.

Вече успяхме да увеличим пенсиите, като предстои  и ново увеличение, подчерта Ангелов. И обърна внимание на традиционно много добрите отношения на ВМРО с двата основни синдиката в България, от които Патриотите се надяват на подкрепа за това начинание.

Мартон Дьондьоши, народен представител в Унгарския парламент и основател на инициативата, отчете като голяма победа факта, че тя е приета от ЕК. Това е първата легитимация.

Успехът и оттук нататък зависи само от едно – колко голяма гражданска подкрепа ще получи, допълни още той. 

Коментари

 • Приятел на България

  юли 11, 2017 в 2:54

  Надявам се Унгария да посредничи между България и Полша за това Полша повече да не участва в тристранния формат за външна политика Румъния-Полша-Турция (на румънски: trilaterala Romania-Polonia-Turcia). Унгария има отлични отношения с Полша.
  Искам да обърна вниманието Ви на това, че при румънското правителство се е образувало звено Чентенар 1918-2018, тоест Столетие 1918-2018, за тържественото празнуване на 100 години от учреждението на Велика Румъния (всъщност чак през 1920 официално - тоест, според международно право - се създава Велика Румъния, вследствие на договора от Трианон с Унгария):
  https://www.facebook.com/romaniacentenara/
  http://centenar.gov.ro/web/ro/prima-pagina/
  Вие и украинците сте пряко засегнати от идеята на възстановяване на Велика Румъния. Също и молдавците.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *