И на тези избори отново нарушения в Турция

18 ноември 2016  |   0 коментара

В Чорлу пробвали да гласуват с по няколко лични карти (видео)

източник: Offnews.bg

Избирателка с българско гражданство прави опит да гласува с няколко лични карти. Случаят се развива в турския град Чорлу на първия тур на президентските избори и е заснет от наблюдател на коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Той е в секция 262, едно от местата, където коалицията е изпратила свои поддръжници, за да следят за нарушения на изборния процес.

В протокола е записано, че там са гласували 2 137 души. Областният председател на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев е сметнал, че това е отнемало средно по 20 секунди.

На конвейер, непрекъснато, в продължение на 13 часа. При положение, че комисията е от седем члена, не мога да си представя как може да протече това гласуване, казва Дракалиев.

В съседната секция са гласували 1575 души. Още преди началото на изборния ден, пред секциите е имало опашки от гласоподаватели. В самите стаи е имало хора, без някакви обозначителни знаци, които попълвали декларациите на новопристигащите. 1100 души са били в списъка на въпросната секция в началото на изборния ден, а после са дописани още над 1600 души.

Наблюдателят видял случайно жена, която отишла да ѝ попълнят декларация - да гласува с няколко лични карти. След като започнал да снима и им направил забележка, прекъснали процеса.

Георги Дракалиев посочва, че това е само един случай, който е забелязан, и е възможно да е имало и други нарушения на изборния процес.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *