И в Белене искат патриотично възпитание на децата

И в Белене искат патриотично възпитание на децата

09 март 2016  |   0 коментара

Патриотите в Общински съвет - Белене предлагат в началото на всяка учебна седмица в училищата и детските градини на територията на общината да бъде издиган българският флаг под звуците на националния химн.

Предложението е направено след провеждане на обществено допитване, като идеята е получила широка подкрепа от жителите на общината.

Красимир Тодоров от ВМРО – председател на постоянната Комисия по „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, лидер на местна коалиция „Демократи и патриоти за Белене“, е вносител на предложението.

Хората в Белене и останалите населени места в общината винаги са били пример за отстояване на българщината. Достойно ще бъде поведението ни с примера, който ще дадем и на останалите общини в страната, мотивира Тодоров предложението, отправено до Общинския съвет.

Текст на предложението:

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

БЕЛЕНЕ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ОТ КРАСИМИР ПЕТКОВ ТОДОРОВ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ МК „ДЕМОКРАТИ И ПАТРИОТИ ЗА БЕЛЕНЕ“

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

       Необходимостта от това предложение е мотивирана от заявеното категорично желание на родители. Те смятат, че децата, живеещи в Община Белене, заслужават и не бива да бъдат лишавани от патриотично възпитание, част от което е и гордостта от изпълняването на родния химн. Инициативата е подкрепена от значително голям брой граждани, след направено предварително проучване на нагласата на местното общество. Хората в Белене и останалите населени места в Общината винаги са били пример за отстояване на българщината. Достойно ще бъде поведението ни с примера, който ще дадем и на останалите общини в страната.

Предлагам да вземем следното 

Р Е Ш Е Н И Е:

         На основание чл. 21, ал.3, т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общински съвет Белене препоръчва във всяко училище и детска градина на територията на Община Белене всеки понеделник, в началото на учебната седмица, непосредствено преди първия час под звуците на химна на Република България да бъде издигано националното знаме.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *