Социалдемократите и „Българска пролет“ подкрепят Богданов за кмет на Враца

Социалдемократите и „Българска пролет“ подкрепят Богданов за кмет на Враца

19 септември 2019  |   0 коментара

Националните лидери на двете най-големи социалдемократически партии в България – СДП (Социалдемократическа партия) и Обединена социалдемокрация, Стефан Барболов и Йордан Гергов, изразиха подкрепата си за кандидатурата на Красимир Богданов за кмет на Община Враца. 

Също така и ръководствата на ВМРО и Движение за радикална промяна „Българска пролет“ сключиха споразумение за местните избори във Враца. Подписите си под коалиционния документ положиха общинските лидери на двете организации Красимир Богданов и Кирил Илиев.

ВМРО и „Българска пролет“ ще се явят с обща листа за общински съветници и кандидати за кметове на кметства. Движението за радикална промяна изрази пълната си подкрепа за кандидатурата на Красимир Богданов за кмет на община Враца.

Особен акцент в споразумението е развитието на малките населени места в общината.

Селата се нуждаят от спешно обновяване на инфраструктурата и редовен транспорт до всяко населено място; ефективно управление на общинските земи, ливади, пасища и гори, при спазване на основния принцип на Европейския съюз – „мисли за малкия“ и облекчено предоставяне на общински земи на желаещите да реализират проекти в областта на селското стопанство; запазване на сега съществуващата мрежа от детски и учебни заведения и недопускане повече да се закриват такива; увеличаване общинската субсидия за читалищата и регулярно участие на селата в културния живот на община Враца; увеличаване на средствата за издръжка на клубовете на пенсионера; грижа на Общината за сигурността на живота, имотите и продукцията на хората чрез системи за видеонаблюдение, субсидиране с общински средства на полицейското присъствие в селата. По този начин, може да се постави сериозна основа за спирането на демографския срив в малките населени места, коментира Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *