Искрен Веселинов: Ще настояваме за разрешаване на инфраструктурните проблеми в Северна България

Искрен Веселинов: Ще настояваме за разрешаване на инфраструктурните проблеми в Северна България

27 февруари 2017  |   0 коментара

Русе може да кандидатства за приемане на Агенция за ЖП транспорт на ЕС

Трябва да се използва председателството на България на ЕС и съответните механизми, свързани с това за вдъхване на нов живот на Дунавската стратегия. Чрез нея могат да се работи по решаване на основния проблем за региона, а именно инфраструктурата в Северна България.

Това заяви водачът на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов на пресконференция в дунавския град. Той обяви, че именно в тази област е основният му приоритет в бъдещото Народно събрание, като припомни, че неравномерното разпределение на средствата и от ЕС е довело до огромни диспропорции в Северна и Южна България.

За старт на местната кампания за предсрочните Парламентарни избори на 26 март, в Русе са и лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, и представителят на войводите в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

„Равна работа, равни доходи“ е инициативата, по която отчете, че работи заедно с колегите си от третата по големина сила в ЕП – консерваторите, Джамбазки. Целта ѝ е да постави в ЕП въпросът за неравенството между Източна и Западна Европа в това отношение и създаване на конкретни политики, с които да се противодейства на този проблем.

Евродепутатът коментира също предстоящото председателство на България на ЕС. Според него също, по този начин може да се развие инфраструктурата на Балканите. Той дори отчете, че България и Кипър единствени нямат европейска агенция, а с излизането на Англия от ЕС, се освобождава Агенцията по лекарствата, в която са се прицелили обаче от Франция. За сметка на това обаче България може да настоява да приеме Агенцията за железопътен транспорт на ЕС, която дори да е в Русе, с което да се гарантира именно подобряване състоянието на инфраструктурата в региона, коментира още Джамбазки.

Реновирането на ЖП линията Русе – Варна, която да подобри връзките между речното и морско пристанища в двата града, автомагистрала, а не скоростен път между Русе и Велико Търново, връщане на задължително гласуване и административна реформа за свиване на държавния апарат, който се използва предимно за партийно кадруване, са още част от основните задачи, които сподели, че си поставя за следващия мандат в Народното събрание Искрен Веселинов.

Целта на патриотите е от Русе в следващия парламент да влязат поне 2 души. Общият им брой според Каракачанов пък ще е поне 40.

От тях поне 6-7 ще са русенци, тъй като знакови представители на крайдунавския град има в още няколко листи – Каракачанов е водач в Плевен, Юлиан Ангелов – в един от софийските райони и т.н.

Ние показахме, че сме единствените, които можем да си подадем ръка и да работим заедно за интересите на България. За разлика от нас другите влагат усилия само в това да се противопоставят в посока кой е по-десен и по-ляв. Затова за доброто бъдеще на България, гласувайте с номер 17, заяви Красимир Каракачанов.

Видео от пресконференцията вижте тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *