Искрен Веселинов с отчет пред русенските медии

Искрен Веселинов с отчет пред русенските медии

31 декември 2018  |   0 коментара

През изминалите дни народният представител, избран от 19-и русенски МИР, и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов даде отчет пред местните медии. Това е традиция, която Веселинов е избрал да се случва в края на всяка календарна година, с идеята да покаже на своите съграждани, благодарение на които е избран, свършеното от него.

Както Искрен Веселинов изброява в своя „Фейсбук“ профил, от началото на мандата е автор и съвносител на 38 законопроекта, 34 промени на закони между 1-во и 2-ро четене, 12 проекта за решение на НС и 8 въпроси и питания. Част от борбите му, увенчали се с успех са, свързани с: намаляване на административните тежести при придобиване на имот; безумното обикаляне между ЕРП-та при съгласуване на визи и проекти; краят на безстопанствените язовири, както и една от най-важните теми за русенци – АМ „Хемус“ – до 3 години ще е готова от Търново до Русе.

Ето и пълния текст:

Приятели, както всяка година, откакто съм народен представител, представих пред русенските медии отчет за дейността си. Сухата статистика показва, че от началото на мандата съм автор или съвносител на 38 законопроекта, 34 промени на закони между първо и второ четене, 12 проекта за решение на НС и 8 въпроса или питания. Знаковите ми законодателни успехи в посока облекчаване битието на гражданите бяха следните:

- Законът за енергетиката, с който направихме възможно държавата да контролира кой придобива стратегическата инфраструктура в енергетиката и порязахме мераците на Гинка да си купи ЧЕЗ;

- Законът за гражданската регистрация, с който спряхме безумството деца, родени в страни, където няма презиме, да трябва да водят дела, за да придобият наше гражданство;

- Законът за местните данъци и такси, който прави ненужно подаването на декларации от гражданите при придобиване на имот - общините административно ще си предават информацията;

- Законът за устройство на територията, с който спестяваме на гражданите ходенето в ЕРП-тата и др. комунални дружества за съгласуване на визи и проекти;

- Законът за водите, след който вече няма безстопанствени язовири;

Има и други, за които съм помагал: ЗМСМА, Закона за пътищата с ТОЛ системата, която ще генерира пари да станат пътищата ни европейски, ЗЕ и това, че изсветлихме търговията с ел. енергия и пр.

В полза на моя избирателен район продължавам да работя за инфраструктурата и имаме добри успехи - решението за магистралата „Русе - Велико Търново“ е взето и през 2019 г. очакваме първа копка. Напредва работата по втори Дунавмост, до 3 години ще е готов АМ „Хемус“ до Търново. През 2019 г. трябва да започне и ремонтът на пътищата Русе-Кубрат и Вятово-Сеново.

Успяхме да убедим МС да отпусне средства (за тази година 1 млн. лв.) за нов научно-изследователски център в Русенския университет. Така подкрепата за високите технологии, които трябва да вдигнат нивото на икономиката ни, вече не е само на теория.

Тоест - не скучах и не безделничех през отиващата си 2018 г., а за щастие освен усилия има и резултати.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *