Искрен Веселинов: Санкцията на САЩ към съдия Миталов е сигнал за проблемите в системата

Искрен Веселинов: Санкцията на САЩ към съдия Миталов е сигнал за проблемите в системата

07 февруари 2020  |   0 коментара

Депутатът от Обединени патриоти разкри какви ще бъдат условията към кандидатите, които искат да се включат в доброволческите отряди

Искрен Веселинов, народен представител, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРОq призна в „Лице в лице“, че му се е наложило да направи справка в интернет кой е Андон Миталов, след като разбрал за наложения му „черен печат“ от правителството на САЩ. Той посочи, че ВМРО приема санкцията като сигнал за проблемите в съдебната система, отколкото като акт на отмъщение.

Това са проблеми, които знаем, че ги имаме, знаем за странните съдебни решения, включително пускането на закоравели убийци на свобода. Знаем за различните обвързаности в съдебната система. Патриотите сме внесли законодателни промени, с които да забраним съдийските организации да се финансират с чужди пари, коментира Веселинов.

Депутатът заяви, че в Обединени патриоти не е обсъждана темата за стартиране на процедура по импийчмънт на президента Румен Радев. Веселинов добави, че отстраняването на държавния глава няма да промени основния проблем – липсата на комуникация между институциите.

Относно идеята на ВМРО за доброволните отряди Веселинов посочи, че от партията му са предложили да се разшири понятието за пределите на неизбежната отбрана, либерализация на носенето на оръжие и звена за сигурност към общините.

Следващата стъпка е тези доброволни отряди да преминат към МВР. Не става въпрос за самоорганизация на населението, а за  отряди, които ще бъдат в помощ на полицията. Освен при бедствия, ще могат да осъществяват функции и при опазване на обществения ред, уточни народният представител.

Веселинов допълни, че подобен тип отряди ще бъдат в полза на малките населени места и борбата с битовата престъпност. Той каза още, че има критерии за избор на членовете на отрядите – чисто съдебно минало, физическа подготовка и способност за работа в екип. С предимство ще бъдат хора с предишен опит в МВР и армията.

По думите му промените в Закона за хазарта ще решат голяма част от проблемите в сектора.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *