Искрен Веселинов: Работим за трети мост над река Дунав при Русе

Искрен Веселинов: Работим за трети мост над река Дунав при Русе

15 ноември 2017  |   1 коментар

Във вторник приключи двудневното официално посещение на българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Димитър Главчев, в Румъния.

По време на срещите в северната ни съседка бяха обсъждани множество теми, касаещи двете съседни държави, сред които реализирането на съвместни проекти, разширяване на парламентарния диалог, интеграцията на страните от Западните Балкани.

Заместник-председателят на ВМРО и народен представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов бе част от делегацията, посетила съседна Румъния. Той казва, че е останал приятно изненадан от готовността на северните ни съседи да подкрепят изграждането на магистрала, свързваща Русе с Велико Търново.

Съществуването на подобна инфраструктура е от интерес и за Румъния, тъй като много техни граждани пътуват към София или Атина и в този участък движението, както знаем, е най-натоварено и опасно, заяви Веселинов.

Той каза още, че сред темите, обсъждани в Букурещ, е била и тази за по-добрата свързаност между нашите две страни и в тази връзка за изграждането на нови мостове над река Дунав. Като вероятни точки, в които се работи това да се случи, са посочени градовете Силистра, Никопол и Русе.

Народните представители се срещнаха и с българската общност в Букурещ, като се запознаха с проблемите, които те имат, а след това поднесоха цветя и пред паметниците на Васил Левски и на Христо Ботев, намиращи се в столицата на съседна Румъния.  

снимка: parliament.bg, българската делегация при румънския външен министър Теодор Мелешкану

Коментари

  • Цветелин Kolarov

    ноември 18, 2017 в 9:19

    За пореден път политик от Русе коментира и предлага нещо за което си няма и на представа. За да му покажа, че няма нужда от трети мост съм съгласен на мой разноски да му покажа за какво става въпрос. Всеки пътуващ през''Дунав мост'' знае, че проблема е в малкият брой гишета за плащане на такса и проверка на документи и от двете страни. На самият мост няма задръствания. Кое е по-лесно и евтино:да се увеличат гишетата или да се строи още един мост ?!?! Ако целта е да се извлачи някои друг милион от бъдещият мост е вече друго нещо.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *