Искрен Веселинов: Против НСО сме, под въпрос е правото на Радев да я ръководи

Искрен Веселинов: Против НСО сме, под въпрос е правото на Радев да я ръководи

26 юни 2020  |   0 коментара

Търсим пътища за запазване на управлението. Настояваме за запазване на доброволните отряди. До следващия Коалиционен съвет има седмица и ще видим какво решение ще се вземе. Те са много важни за районите, където има битова престъпност, а няма полиция. Така нещата няма да са оставени на самотек. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на Нова телевизия.

По думите му ГЕРБ трябва да заявят ясно с кого предпочитат да управляват. Ще намерим правилния подход, това е един динамичен процес, смята още той.

Що се отнася до компроматната война, то Веселинов заяви, че тя е започнала още преди три години и политиката губи, защото хората се отказват да гласуват. Този начин на политическа война е отвратителен, създава чувството в хората, че всички са маскари, обясни Веселинов.

Ние сме против съществуването на НСО. Нашата визия е, че трябва да е дирекция към МВР, така е във всички нормални държави. Когато се гласува Законът за НСО ние от Обединение патриоти бяхме против. Позицията ни е непроменена. Под въпрос е и конституционното право тази служба да се ръководи от президента. В Конституцията няма такова право. Президентът говори като опозиционен политик, но ние няма да влизаме в общия хор срещу него, защото така се руши държавността. Всеки българин има глава на раменете си и може да прецени поведението му, каза още зам.-председателят на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *