Искрен Веселинов: Преговорите между Обединени патриоти и ГЕРБ ще продължат две седмици

Искрен Веселинов: Преговорите между Обединени патриоти и ГЕРБ ще продължат две седмици

05 април 2017  |   0 коментара

Преговорите за съставяне на ново правителство тепърва започват. Разговорите между най-голямата политическа формация ГЕРБ и Обединените патриоти ще продължат около две седмици. След това ще се пристъпи към изготвянето на управленска програма.

Това обяви в сутрешния блок на телевизия „Европа“ заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той отрече да е обсъждано разпределението на министерствата в бъдещия кабинет. Нямало и разцепление в средите на Обединени патриоти.

Не са нито искани, нито предлагани някакви постове. Всъщност основното, върху което ще се фокусира в началото са преговорният екип, който ще излъчим, са основните насоки на политики, които едно правителство би имало, защото мисля, че абсолютно наивно е да се смята, че постовете решават нещата. Нещата ги решават политиките. Ако ние имаме съвпадения на основни политики с ГЕРБ, очевидно правителство ще има с наша подкрепа, ако не – не, заяви Веселинов.
Вече се случиха първоначални разговори и би следвало в тази седмица да изкристализират основните пунктове, които биха били пречка. Естествено, написването на управленска програма не е толкова лесно. Ние веднъж взехме участие в такъв процес - той отнема... тогава ни отне около месец. Мисля, че този път няма да имаме такова време, но пък имаме основата от преди. В този дух за мен нормално е едни нормални преговори, които ще имаме през всички политики, които ще имаме в държавата, да продължат от порядъка на две седмици, каза още Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *