Искрен Веселинов: Правим нов опит за контролен механизъм за фалшивите ТЕЛК-ове

Искрен Веселинов: Правим нов опит за контролен механизъм за фалшивите ТЕЛК-ове

23 февруари 2019  |   0 коментара

От години патриотите говорим, че социалната ни система се източва със стотици милиони. Най-после има резултати от действията на МВР и прокуратурата. Не трябва, обаче, да се тича след събитията, а да се създадат сериозни контролни механизми. От ВМРО имаме разработен такъв, но вече 6 месеца не можем да убедим всички отговорни фактори да го превърнем в закон.

Това сподели заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

Следващата седмица ще направим нов опит. А със спестените пари от фалшивите ТЕЛК-ове в управленската ни програма е предвидено да се преизчислят старите пенсии, които са безнадеждно изостанали от ръста на доходите и обричат стотици  хиляди възрастни хора на мизерия, допълва той.

Пред агенция „Фокус“ депутатът коментира изслушването на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за фалшивите ТЕЛК-ове.

Веселинов обясни, че „Обединени патриоти“ са доволни от дебата.

Темата за фалшифицираните инвалидни пенсии я говорим може би две години и половина, три, каза Искрен Веселинов.

Веселинов обърна внимание, че ресурс между 300 и 500 млн. лв. всяка година по експертни оценки отиват у хора, които не са нуждаят.

В това отношение вашите усилия заслужават адмирации. Това трябваше да се случи. Не е въпрос само на този, който е намерил слабото място в системата, обясни Веселинов.

Според него, трябва да се изгради сериозна система за вътрешен контрол на системата, която дава ТЕЛК-овете.

Ние трябва да помислим по въпроса НОИ като органа, който плаща да има своите контролни механизми, да може да проверява съмнителните решения още в момента на тяхното издаване, допълни още Искрен Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *