Искрен Веселинов: Подкрепата за родните производители не трябва да е само по време на извънредното положение

Искрен Веселинов: Подкрепата за родните производители не трябва да е само по време на извънредното положение

15 април 2020  |   0 коментара

От ВМРО от години настояваме за мерки в подкрепа на родните производители, те не трябва да са само по време на извънредното положение. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Искрен Веселинов – съпредседател на „Обединените патриоти“ и заместник-председател на ВМРО, по повод министерското постановление за квоти от местни производители в големите търговски вериги.

Веселинов определи като леко арогантно изявлението на веригите срещу министерското постановление, както и че те нямат желание да откликнат на проблемите на хората. Мерките са по-меки от желаните от нас за подкрепа на родното производство. В министерското постановление няма процент за площи, каза още депутатът от ВМРО.

Единствено с подкрепата на държавата може да се завърти колелото на икономиката, каза Веселинов.

По думите му при предишни управления големите вериги са били допуснати в страната абсолютно безконтролно, а заради тях са фалирали една голяма част от търговците, които са се издържали от малки квартални магазинчета.

Веселинов каза, че властта в момента не е безконтролна, освен това има обществен контрол и то доста строг. За обществен контрол той даде за пример проблемите около Българската банка за развитие.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *