Искрен Веселинов: Партиите не могат да бъдат обект на частно финансиране

Искрен Веселинов: Партиите не могат да бъдат обект на частно финансиране

18 декември 2019  |   0 коментара

Според него „Обединените патриоти“ работи в по-чист и работещ формат след напускането на „Атака“

Партиите не могат да бъдат обект на частно финансиране и съответно да бъдат потенциален проводник на корупционни интереси.

Това коментира в предаването „Плюс-минус“ по НОВА заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов. 

Веселинов е категоричен по отношение на партийната субсидия, че патриотите не са променяли своята позиция.

Трябва да има ограничаване на големите държавни субсидии, а не толкова за малките и средни партии, които чрез държавната субсидия покриват своите разходи, посочи той.

Веселинов разкри, че патриотите подготвят законодателни промени, които първо ще забранят частното финансиране на партиите и второ – да предизвикат несъстоялия се дебат за финансирането на партиите.

Като цел номер едно за следващата година Искрен Веселинов открои приемането на Концепцията срещу циганизацията, изготвена от вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той коментира и информацията, че в ЕП ще започне проверка на изказване на евродепутата Ангел Джамбазки, в което той говори за произхода на двама евродепутати.

Език на омразата в случая няма. Не може да има последствия. Това е в рамките на едно дълго заседание, в което Ангел Джамбазки коментира лицемерието на европейските социалисти. Изобщо не трябва да се търси расизъм, категоричен бе Веселинов и допълни, че ставаме свидетели за пореден път на т.нар. розово либерален фашизъм от страна на засегналите се евродепутати.

Обединени патриоти се изчисти от популисткото и хейтърското начало. След като взехме „Атака“, когато тя не можеше да премине 4-процентната бариера през 2017 година, се оказахме жертва на собственото си решение, каза Веселинов.

Той обясни, че коалицията на патриотите е съществувала и преди партията на Сидеров да се присъедини. Съпредседателят на Обединени патриоти дебело подчерта, че патриотичната коалиция и без Атака е имала достатъчно електорална подкрепа, за да излъчи депутати, докато формацията на Волен Сидеров е нямало да успее сама да влезе в парламента.

Повече от година и половина коалиция „Обединени патриоти“  се тресеше от желанието на Сидеров да воюва със съотборниците си. По време на неговото председателство на групата не беше поставен ребром нито един важен за обществото въпрос – част от нашите предизборни обещания. И това намери своя логичен край, драма няма. „Обединени патриоти“ продължи да съществува в по-чист и по-работещ формат и резултатите са налице със законодателните ни инициативи, обясни Искрен Веселинов.

По думите му Обединени патриоти въпреки това успяват в политиката си за ръст на доходите. Имам повишение във всички сфери, свръхръст при минималната пенсия – за съжаление на успя да стане 300 лв., но все пак до края на мандата има още време, обясни той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *