Искрен Веселинов: Няма да подкрепим ветото, защото в него се правят доста фалшиви внушения

Искрен Веселинов: Няма да подкрепим ветото, защото в него се правят доста фалшиви внушения

06 март 2019  |   0 коментара

ГЕРБ ни увериха, че ще върнат старото положение за преференциите и няма да подкрепим ветото, защото в него се правят доста фалшиви внушения.

Това каза заместник-председателят на ВМРО и народен представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов по време на дебатите по президентското вето върху Изборния кодекс, предаде Агенция „Фокус“.

ПГ на „Обединени патриоти“ ще гласува повторно за този закон и по този начин ще отхвърли ветото на президента. Така ще направим и ние, народните представители от ВМРО, които държим да направим уточнения защо ще гласуваме така, каза още Веселинов.

По думите му, ВМРО е една от основните политически сили, които са се обявили срещу вдигането на прага на преференциите.

Твърдим, обаче, че има един огромен проблем и той е в липсата на доверие на хората в политическата класа и тяхното желание да могат да избират личности зад общата партийна бюлетина. Много се говори за мажоритарен вот. Той всеки път се развява от определена група хора, когато искат да привлекат внимание, когато искат да си припишат точки, допълни Веселинов и припомни, че едно мажоритарно гласуване е довело до гражданска война по времето на Стамболийски.

„Обединените патриоти“ никога не сме бягали от дебата за мажоритарния вот. Той няма да донесе успокоение на обществото, а до огромни групи непредставени хора. Начинът да примирим двата елемента – желанието за личности и желанието да бъдат партиите политически представени е именно преференциалният вот, обясни Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *