Искрен Веселинов: Ние, Обединените патриоти, предизвикахме дебата за пенсиите и това е победа

Искрен Веселинов: Ние, Обединените патриоти, предизвикахме дебата за пенсиите и това е победа

09 март 2017  |   0 коментара

Либералната доктрина, която беше насаждана повсеместно от времето на комунизма се пропука и сега всеки иска да е патриот

Румен Радев е президент на всички българи, но областните управители явно не са! Спорът между ГЕРБ и БСП е много забавен, тъй като тези длъжности винаги са били използвани по време на изборния процес. Това каза Искрен Веселинов в предаването „Денят на живо” по Канал 3. Той е заместник-председател на ВМРО и водач на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в Русе на предстоящите парламентарни избори.

 Те имат влияние върху областните администрации, а от 2009 година насам много голяма част от тази администрация беше подменена. Всеки сменя областни управители. Като цяло администрацията може де бъде една добре организирана избирателна сила. Няма нищо изключително в това, коментира той и добави, че проблемът според него не е голям, защото не променя драстично изборния резултат.

Модерно е да си патриот! Либералната доктрина, която беше насаждана повсеместно от времето на комунизма се пропука и сега всеки иска да е патриот, каза Веселинов и оприличи партиите на Кончита Вурст. Те имат друго лице, но се опитват да бъдат патриоти. Най-вероятно ПР-ите им ги съветват, че това е печелившо, но българинът има изострена чувствителност и усещане за фалш и това е излишно напъване, посочи Веселинов.

За мен приносът на ПФ, Атака - патриотични организации в предишното Народно събраниеу беше, че се повдигна ефективно въпросът за доходите на хората. Виждаме сега, че нашите партньори, които тогава ни нарекоха популисти, сега вземат същите тези на въоръжение. ГЕРБ ни отказаха 800 милиона за увеличаване пенсии, но същия ден гласуваха 2,2 млрд.лава за различни други проекти. Казаха, че ще съборим пенсионната система, бяхме заклеймени и казаха, че това е формалната причина да няма в този мандат правителство. Те избраха нестабилността, пратиха България на избори, пратиха всички нас на избори, защото нямало пари и сега се оказа, че пари, макари и със средносрочна перспектива, могат да се намерят, обобщи той.

Истината е, че предизвикахме дебата! За първи път при дискусия за бюджета на НОИ залата беше пълна. За първи път вкарахме проблема със състоянието на една част от нацията, която винаги е пренебрегвана – възрастните хора, в дневния ред на всяка една политическа партия. Това е победа за Патриотите, каза още Веселинов и се зарече, че този въпрос Обединените патриоти ще го отстояват докрай.

Пълния разговор проследете във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *