Искрен Веселинов: Най-голямата ни грешка е, че не работихме като коалиция през последната година

23 декември 2018  |   0 коментара

Трите формации ще обсъдим кандидатурата за евроизборите след Нова година, каза заместник-председателят на ВМРО

Не мога да избегна въпроса за проблемите в коалицията, те бяха особено видими през последните месеци, но пък не са толкова видими през последните седмици, което дава лъч надежда, че идеологията, която ни е събрала, че целите, които заедно осъществяваме, ще надделеят и ще имаме устойчива коалиция. Съществуват опции да продължим да заедно и занапред – това е желанието на ВМРО и ние работим в тази посока.

Това каза заместник-председателят на ВМРО и заместник-п председател на ПГ „Обединени патриоти” Искрен Веселинов в ефира на предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

Веселинов коментира и предстоящите избори за европарламент и водачът на листата на Обединени патриоти.

За нас във ВМРО персоналният въпрос винаги е бил на втори план. Трябва да е ясно каква е задачата на тези избори. Намираме се пред фундаментален избор, защото Европа избира модел. Ние като самотни играчи сме пропагандирали и в годините дори бяхме гледани като извънземни, за това, че говорехме, че Европа е на цивилизацията, за това че християнските ценности, традиционният морал са в основата на това да бъдеш европеец, днес стана вълна и го говори половин Европа, каза той.

На тези избори е важно как ще се представи идеологията на България и Европа и личността на Ангел Джамбазки няма да спре този модел. Това, на което ние ще държим, и личността, която ще води тази листа, да бъде най-добрият водач. Най-добрият представител на това идеологическо течение, които ще събере най-висок резултат и ще легитимира и нашето участие във властта, но и ще легитимира и нашата визия за Европа, смята Веселинов.

Въпросът за различни проекти, които се появяват, винаги е актуален, но за момента е силно теоретичен. Има заявено желание от трите формации да седнат и да обсъдят бъдещото явяване на европейски избори. Тази сбирка за съжаление не се състоя, но вероятно ще бъде в първите дни след Нова година и този разговор ще започне. Ще има опит за подобно единение и ако има алгоритъм, които да е подходящ за всички, смятам, че този разговор може да има положителен край, заяви депутатът.

Европейските избори са малко като местните, където всеки се обявява за победител – единият, защото е запазил резултата си, другият, защото не го е намалил чак толкова много, колкото се е очаквало. Досега Обединени патриоти никога не са се явявали на европейски избори, всяка от партиите се е явявала, някои са имали, други са нямали евродепутати, но ако се обединим за първи път ще можем да кажем – ето ОП имат един представител в Европейския парламент, но потенциала за мен е много по-голям. Потенциалът за европейски избори, за мен, е като тази на президентски избори, където хората гласуват за идея, а не на принципа на лобизма и на колективния вот. Голямото предизвикателство на тези избори е ниската избирателна активност, каза още патриотът. Най-голямата ни грешка е, че не работихме като коалиция през последната година, отчете той.

Вижте още във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *