Искрен Веселинов: Коалицията на Патриотите не работи

Искрен Веселинов: Коалицията на Патриотите не работи

18 януари 2019  |   0 коментара

Циганите станаха нагли, но големият проблем е незачитането на закона, обяви заместник-председателят на ВМРО

Покрусен съм от този нагъл акт на този човек, обяви по адрес на Веселин Марешки Веселинов по повод обвинението на лидера на „Воля”, че друг депутат от ВМРО Александър Сиди е искал подкуп.

Проверихме случая преди една година, когато стана известен този донос. И тази проверка показа абсолютната несъпричастност на г-н Сиди. Тревожен обаче е симптомът на безразборна и нагла клевета, която въвежда Веселин Марешки. Това е доста нечистоплътно. И г-н Сиди ще спечели делото срещу него. Проблемът, обаче, не е това, а че всеки може да каже всичко, без да има желание да говори истината. Аз се чудя как може такъв човек да съществува и да бъде избран. Това явно е синдром. Това е унижение за българската политика. Присъствието на Марешки е ясен сигнал за крушението на политическите сили, коментира в предаването „Денят на живо” по Канал 3 Искрен Веселинов.

Той бе категоричен и че кметът на Войводиново не е издигнат от ВМРО, каквито информации се появиха. В тази връзка Веселинов отрече да е имало кампанийно поведение от страна на лидера на партията Красимир Каракачанов с присъствието му в пловдивското село покрай побоя на военнослужещия от двама братя цигани.

Имаме искрена загриженост за ситуацията, до която е докаран циганският етнос, заяви депутатът.

Не може това, което 30 години не се е случвало, да продължава да не се случва. В конкретния случай присъствието на Каракачанов доведе до събарянето на 15 незаконни постройки. На гетата трябва да се сложи край, каза той и добави, че Красимир Каракачанов ще внесе в Министерския съвет програма за справяне с този проблем.

По отношение на незаконното строителство всъщност ние нямаме никаква власт. Тя е в общините, обясни народният представител.

Никога не сме използвали своите гласоподаватели. Те не са за използване, категоричен бе Веселинов и поясни, че никога не е твърдял, че цигани не са гласували за ВМРО.

Ние смятаме, че гетоизацията е вредна за държавата. Че циганите станаха нагли. Големият проблем е незачитането на закона. Не може циганинът непрекъснато да краде дърва, да има 20 акта и да не плаща, защото е беден човек. Но нека в такъв случай бъде така добър и да отработи това, каза Веселинов и допълни, че подобно предложение ще бъде внесено. Не трябва да има помощи за малолетни майки, а трябва да се стимулира грамотната раждаемост.

Относно новите неразбирателства в коалицията на Патриотите той заяви:

С „Атака” първо трябва да се разберем защо сме в парламента и да седнем да погледнем програмата си. Защото в последното време започвам да изпитвам известни съмнения.

Не можем да обединим усилията си и да поискаме подкрепа от ГЕРБ за елементарни неща. Включително Законът за вероизповеданията бе едно фиаско и той изобщо не получи защита на националната сигурност, заради което бе внесен.

Разпадането никога не е било функция на политики. Разпадането е следствие на усложнени отношения.

Смятам, че коалицията не работи, след като не може да събере своите органи. При положениe, че три пъти не можем да ги съберем, тя не работи. Не казвам точно, че сме се разпаднали, но казвам, че коалицията не работи.

Относно изявлението на Корнелия Нинова покрай гласуването за закупуване на изтребители Ф-16, че ДПС-ГЕРБ-ВМРО е новата управляваща коалиция, той бе категоричен, че „няма такава връзка”.

Коментирайки гласуването за изтребителите, той отново се върна и на темата за разделението на Патриотите – ВМРО единствени подкрепиха мандата за преговори със САЩ за Ф-16, докато „Атака” и НФСБ гласуваха „против”.

Те не застанаха зад нас и по темата Войводиново. Така че явно имаме системна липса на подкрепа. Така или иначе една коалиция завършва с рестарт или с разпад. Много скоро ще разберем кое от двете, завърши Искрен Веселинов.

Целия разговор с Веселинов вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *