Искрен Веселинов: Изключително безотговорна е позицията на Марешки за отбраната

Искрен Веселинов: Изключително безотговорна е позицията на Марешки за отбраната

31 май 2018  |   0 коментара

Той ту е натовец, ту е анти-НАТО, ту е за бизнеса, ту е за пенсионерите, заяви депутатът от ВМРО

Изключителна безотговорна позиция. Така депутатът от ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов определи в „Денят на живо“ по Канал 3 предложения от Веселин Марешки меморандум за спиране на сделките за отбрана. 

Според него, обществената и медийна реакция се дължи на неадекватния начин, по който бе поставен въпросът.

Господин Марешки може да внася предложения за всичко, той се премята от тема на тема - ту е натовец, ту е анти-натовец, ту е за бизнеса, ту е за пенсионеритге, продължи Искрен Веселинов.

Стремежът на министерството на отбраната бе да се получи консенсус по въпроса за отбраната, това превъоръжаване е за десетилетия напред. Въпросът на националната сигурност e да имаме армия - докато имаме армия, имаме и независима българска държава, нямаме ли армия, ние сме само територия, която всеки може да окупира и да се възползва от нея, заяви патриотът.

Според него, с такива бомбастични изявления Марешки се поставя в услуга на враждебни външни сили.

Прагматичният български интерес изисква държавата не само да говори за национална сигурност, а да осъзнава интереса си и как да го защити, посочи Искрен Веселинов.

Какво гарантираме без отбранителни способности за населението, с оглед на нестабилната ситуация в Близкия изток, в Турция? Как ще опазим тази европейска, българска граница, запита депутатът.

Искрен Веселинов оцени и завършилото работно посещение на премиера Бойко Борисов в Русия, където той разговаря с руския президент Владимир Путин над два часа и половина.

Важна визита, безспорно дългоочакван момент на размразяване на отношенията с Русия, каза той, като изтъкна, че след посещението на президента Радев имаше общи послания, а след това на премиера - повече конкретика.

 Какво каза Искрен Веселинов за Марешки, за армията и сигурността, за срещата Путин - Борисов, за името на Македония - вижте видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *