Искрен Веселинов: Избирателите ни не са стадо, което ще вкараме в кошара

Искрен Веселинов: Избирателите ни не са стадо, което ще вкараме в кошара

09 ноември 2016  |   0 коментара

Фактът, че ДПС застана зад Румен Радев е смущаващ, смятат Патриотите

Патриотичният фронт няма да призовава избирателите си да гласуват за някой от двамата кандидати, които ще се изправят на балотаж в неделя. Фактът, че ДПС застана зад Румен Радев, е смущаващ и техните избиратели ще му обърнат внимание, смятат патриотите.

Това бе заявено от народния представител и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на телевизия „Европа“

Нашият кандидат Красимир Каракачанов направи доста ясно заявление още в изборната нощ - тези, които са ни подкрепили, не са стадо, което трябва да вкараме в някаква кошара, а напротив, това са хора мислещи, високо образовани в голямата си част, и хора, които са подкрепили една идея.

Нашата идея няма носител в автентичния си вид на втория тур. В този дух призовавам кандидатите г-жа Цачева и г-н Радев да говорят и да обявят ясно мнението си по темите, за които ние говорихме. Примерно за членството на Турция в ЕС, за нуждата от нова политика по мигрантския въпрос, за това трябва ли да бъдат допускани и те ще противодействат ли на етнически партии като ДПС да участват в управлението на България. За ангажимента на нашия кандидат за президент да отстоява тезата, че минималната пенсия трябва да е 300 лв. Ето по тези теми трябва да чуем тяхното категорично становище и не ние трябва да оценим тяхната изява, а нашите избиратели, обясни Веселинов.

Той бе категоричен, че не предвиждат срещи с кандидатите за президент. Според него те са длъжни да дадат своите заявки на избиратели си, а не на политиците. По думите му за двамата победили кандидати, тези които са се класирали на втори тур, са гласували по-малко от половината български избиратели. Това е доста сериозна тема за размисъл за тези политически сили, те са в упадък, а във възход са именно тези, които залагат на националната идея, на идеологията, каквито сме ние патриотите, продължи депутатът.

На въпрос дали вече е потърсена подкрепа Веселинов посочи, че разговори са водени от двете страни, и двете страни търсят кандидата за президент на патриотите.

Хората имат глави на раменете си и те трябва да воюват за техните сърца, а не за нашата формална подкрепа, заяви Веселинов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *