Искрен Веселинов за решението за ЧЕЗ: Тези дружества не трябва да се раздържавяват

Искрен Веселинов за решението за ЧЕЗ: Тези дружества не трябва да се раздържавяват

20 юли 2018  |   0 коментара

Държавата би била най-отговорният стопанин на стратегическата за България инфраструктура, посочи народният представител

КЗК доказа, че има държавни органи, които обективно и независимо обследват обстоятелствата около една сделка и не се притесняват да вземат решение, дори когато то не е толкова изгодно за някой чужд инвеститор.

Така зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира пред журналисти в парламента решението на антимонополния орган, свързано с продажба на активите на ЧЕЗ в България на „Инерком“.

Приветстваме и напомняме, че от първия ден, когато започна скандалът, призовахме българските институции да си свършат работата, подчерта депутатът. Веселинов все пак уточни, че предстои да се запознаят с мотивите и напомни, че има и „втора спирачка за тази сделка – КЕВР“, и българските потребители трябва да бъдат спокойни.

Нашето виждане винаги е било, че тези дружества не трябва да се раздържавяват и държавата би била най-отговорният стопанин на стратегическата за България инфраструктура, посочи още Искрен Веселинов.

Той и колегата му Александър Сиди са внесли в енергийната комисия предложения за критериите, по които КЕВР да може да се произнася за подобни сделки. Да пита ДАНС, МВР, да проследи дали има съдебни решения, по които приобретателят на акциите има наложени наказания за нарушаване на обществения ред, дали заплашва националната сигурност, изреди депутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *