Искрен Веселинов за Нено Димов: Търси се удобен виновник

Искрен Веселинов за Нено Димов: Търси се удобен виновник

14 януари 2020  |   0 коментара

Емил Димитров има изключително голям административен опит и характер да се бори с нередностите, заяви народният представител

Поставиха се тежки въпроси по време на Коалиционния съвет ГЕРБ – Обединени патриоти тази сутрин. От наша страна бе заявено, че фигурата на министъра в оставка Нено Димов се натоварва с вина в една сфера, в която са работили десетки длъжностни лица в продължение на много години, за да се стигне до това състояние на водопреносната мрежа в Перник. Ситуацията изглежда все едно се търси удобен виновник.

Това каза заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов в предаването „Плюс-минус“ по НОВА.

Носенето на отговорност – включително политическа, е нещо което се решава в политически формат. Това, което се случва в Перник е върхът на айсберга на една недостатъчно ресурсно обезпечена политика във водния сектор, която продължава вече 20 години, допълни той.

Веселинов посочи, че Нено Димов не е част от политическата партия ВМРО, бе издигнат за министър на МОСВ като гражданска квота и като експерт.

Аз лично прогнозирам оправдателна присъда на Нено Димов, заяви депутатът.

Ние издигаме нов кандидат за министър, защото г-н Димов е подал оставка, той няма как от ареста да управлява министерството, каза също заместник-председателят на ВМРО.

Наред с важния разговор за отговорността по време на заседанието на Коалиционния съвет имаше и полезна част – приехме нова кандидатура за министър на МОСВ – Емил Димитров - Ревизоро, говорихме и за важните неща, които трябва да се предприемат, за да заработи по-активно коалицията, заяви той.

По думите му Валери Симеонов и Емил Димитров са в прекрасни отношения. Обвиненията на в лобизъм бе подвеждане от наши бивши коалиционни партньори. Този въпрос е изчистен отдавна. Преди да се видим с ГЕРБ, ние бяхме изчистили предложената кандидатура в ОП, обясни Искрен Веселинов.

Веселинов отрече някога неговата кандидатура за министър на екологията да е обсъждана, въпреки че такава информация се появи в медиите.

Емил Димитров има изключително голям административен опит и характер да се бори с нередностите. Слагаме го в този горещ стол, за да разплете нещата. Той е боец, каза Веселинов.

Процесът за управление на водите не е в едно ведомство. В МОСВ те се управляват само като ресурс. Смятам, че комплексното управление се е загубило някъде. Координацията се е загубила. Не може язовири да се източват с едно обаждане до бай Иван и да няма следа. Трябва да се рационализират процесите и да се знае, че не може да пилеем този ценен ресурс - водата, заяви той.

По повод анонсирания от Корнелия Нинова вот на недоверие Веселинов заяви, че още не са представени мотивите. Свидетели сме само на едно истерично говорене по медиите от страна на БСП, че всичко се разпада. На всеки три месеца имаме един и същ лайт мотив, допълни депутатът.

В къс период ще набележим мерки кои политики на Министерски съвет да бъдат изведени на преден план. С ГЕРБ не сме, за да сме в добро отношение, в управлението сме, за да вършим работа, каза в заключение Искрен Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *