Искрен Веселинов: Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява

Искрен Веселинов: Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява

18 април 2019  |   0 коментара

Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като мерки, е внесено в Народното събрание, но чака своя ред.

Това каза в предаването „България сутрин“ по „България ОН ЕР“ Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО и на ПГ на „Обединени патриоти“ в коментар за етническото напрежение у нас. Веселинов е категоричен, че държавата трябва да вземе мерки.

Запитан за партийните субсидии, Веселинов посочи:

Проблемът не е, че партиите получават пари, а че някои партии получават огромни суми, които не могат да изхарчат. Ние сме предлагали да се субсидират конкретни дейности. Всяка партия, преминала 1%, получава финансиране. Може да се говори за вдигане на този процент, но до такъв дебат не се стигна.

Той коментира също, че се надява скоро коалицията „Обединените патриоти“ да продължи да работи нормално. В „Обединените патриоти“ има конфликт от края на миналата година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си искаха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в Европейския парламент ще означава, че нашите партньори не са оценили правилно ситуацията. Трябва да се застава зад личност, а не зад партия. ВМРО ще продължи да търси единството в патриотичното пространство. Листата ни не е партийна, а обществена, заяви депутатът пред „България ОН ЕР“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *