Искрен Веселинов: Духът на закона е да поощряваме по-екологичните горива

Искрен Веселинов: Духът на закона е да поощряваме по-екологичните горива

19 декември 2018  |   0 коментара

Предлага се още от началото на следващата година данъкът за автомобилите с газова уредба да е на половина от този, който трябва да бъде платен. Темата коментира в студиото на „Още от деня“ депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

По думите му, самият Закон за местните данъци и такси, който въведе новия начин за изчисляване и за който толкова много се спореше, беше не толкова добре обмислен и безспорно трябва да има някаква ревизия в това отношение.

Заявихме своите резерви и след като влезе в сила закона, ние ще внесем своите предложения за промени. В комисията по регионална политика се проведе първо обсъждане на нашия законопроект, който предвижда освен намален данък за автомобилите с газови уредби, но също и понижаване на тези максимални ставки, които се предвиждаше за старите автомобили. Политически, икономически и екологически беше мотивът за това предложение, защото като говорим за колите с газови уредби - това са може би са най-чистите, като изключим електрическите автомобили, и няма никаква логика те да бъдат облагани на общо основание с всички останали. Същото важи и за автомобилите с хибридни двигатели. Настоящият закон не прави разлика между различните видове гориво, което е грешка, заяви Веселинов.

Нека се абстрахираме от протестите, защото ги няма вече. Ние не го правим, за да търсим дивидент в тази посока. Правим го, за да възтържествува духът на закона. Духът на закона е да поощряваме по-екологичните горива, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *