Искрен Веселинов: ДПС е част от постоянната промяна на социалното законодателство, която е в ущърб на семейството

17 юли 2020  |   0 коментара

Уважаеми господин Адемов, това, което изтъкнахте като мотиви да не ни подкрепите за законопроекта за социалните услуги е един вид казуистика. Носеха се от девет дерета вода, за да кажете – Ама ние ще се въздържим, въпреки че и това е добре и онова е добре, а пък другото не го разбираме.  Ще говоря по-специално за родителските политики. Не се съмнявам, че ДПС няма да подкрепим този законопроект, просто защото ДПС като либерална формация, е част от това постоянно променяне на социалното законодателство, в ущърб на семейството.

Това заяви от трибуната на Народното събрание съпредседателят на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в дебатите по Закона за социалните услуги.

В семейния кодекс има много текстове, които са свързани с нрави, с ценности, а не с конкретно правно приложение. Това не изключение за българското право. За нас това е фундаменталното, това е важната част от закона, а другото е прикрепено към него, като изпълнение на тази философия. Няма начин да бъде неподкрепено подобно предложение, защото всички тези текстове са изменени точно чрез Закона за социалните услуги, каза депутатът.

Вие, разбира се, като група имате право да си формирате мнение, но някак си доводите Ви бяха неубедителни, не можах да не го споделя това с Вас, завърши Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *