Искрен Веселинов: Действителността крещи за необходимост от пределни надценки на търговците

Искрен Веселинов: Действителността крещи за необходимост от пределни надценки на търговците

18 март 2020  |   0 коментара

ВМРО е твърдо „за“ пределни цени на основни продукти у нас и възроди своя стара идея за пределни цени на основни продукти. Заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов е на мнение, че текстът може да бъде разширен с добавяне на групата продукти, необходими за справяне с последиците от извънредното положение.

Действителността крещи за необходимостта от такъв текст в закона. Нямаме спор, че такива текстове са необходими. Говорим за механизъм, чрез който икономическото министерство да определя пределни надценки на търговците, заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Част от здравните специалисти у нас нямат оборудване, маски и дезинфектанти. Те поискаха помощ от държавата, а на места последваха масови молби за напускане, тъй като медиците смятат, че не са готови да поемат болните от коронавирус. В същото време ги грозят глоби и пробация, ако откажат да лекуват болни.

Тези продукти трябва да бъдат доставени и българската икономика има ресурса да произведе маските и самите материали. В момента имаме начало на кривата, а не драстичен размер на епидемията, посочи Веселинов в ефира на „България сутрин“.

От БСП пък предлагат до изтичане на един месец от отмяната на извънредното положение, да се наложи мораториум върху спирането на подаването на тока, парното, водата и телекомуникационните услуги, както и да се спрат сроковете за плащане на сметките.

Текстът на БСП е неработещ. Задължение на всеки български гражданин е да си плати сметките, коментира заместник-председателят на ВМРО.

За финал Веселинов обяви, че освен с текстовете за извънредното положение от ВМРО работят по проблема с фалшивите новини и ще внесат законодателни инициативи в тази посока.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *