Искрен Веселинов: ГЕРБ и НФСБ паднаха в капана на ДПС, отменяйки преференциите

Искрен Веселинов: ГЕРБ и НФСБ паднаха в капана на ДПС, отменяйки преференциите

15 февруари 2019  |   0 коментара

Може би ВМРО сме останали единствените идеалисти в парламента, защото не преследваме личен интерес, а нещо, което е обществено добро, заяви заместник-председателят на ВМРО и народен представител в ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Политическата ни система е болна от липса на доверие и преференциалният вот беше една от малкото възможности хората да се идентифицират с конкретен човек в листата на дадена партия.  Така наречената затворена верига на послушание в замяна на издигане можеше да се разкъса единствено чрез преференциите. Затова аз съжалявам, че колегите от ГЕРБ и НФСБ паднаха в капана на ДПС и приеха тяхното предложение, защото ДПС е кланово-олигархична структура и е нормално да искат всяко нещо да им е подредено, посочи Веселинов.

Всеки народен представител отговаря пред съвестта и пред избирателите си. Ние, Патриотите от ВМРО, имаме ясна позиция по преференциалното гласуване. В момента, променяйки начина на избор, за да бъдеш избран преференциално, ти трябват повече гласове, отколкото ако се явяваш на чист мажоритарен избор. Това трябва колегите от ГЕРБ да го отчетат, защото при чистия мажоритарен избор ще има гласуване на балотаж и тези гласове ще се разпределят между две кандидатури. И на практика ти може да бъдеш избран с половината. Правим влизането на личности още по-трудно в политиката, обясни депутатът от ВМРО.

Вижте още от дебата в студиото във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *