Искрен Веселинов: В Европа гласът на гражданите беше заменен с грозен пазарлък

18 юли 2019  |   0 коментара

От ВМРО са разтревожени от избора на Урсула Фон дер Лайен за председател на ЕК.

Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на ОП и заместник-председател на ВМРО.

По думите му в Европа е победил либералният консенсус, който отслаби континента. Той заяви, че ще продължат опитите да се наложат практики с отрицателно действие по отношение на семейството и възпитанието на децата.

Веселинов заяви, че представителите на ВМРО в ЕП са против избора на Урсула Фон дер Лайен и обясни:

Защото не намираме за правилен пазарлъкът, по който беше номиниран настоящият председател на ЕК. Не намираме за правилно това, че тя мина по целия конспект на либералната утопия, за да бъде угодна за всички. Всъщност ние имаме в Европа победител - либерален консенсус. Това, което прави Европа в продължение на дълги години, което я отслаби, което я доведе до криза на идентичността, до мигрантско нашествие, до демографска катастрофа и т.н. Това нещо ще се случва отново, ратифицирано от всички обичайно управлявали през този период.

На въпрос дали ще бъдем принудени да отворим дебата за Истанбулската конвенция Искрен Веселинов каза:

Не можем, защото сме се присъединили към ЕС, ратифицирайки договор за присъединяване и имайки предвид действащото вътрешно европейско право. Нашият закон е съгласуван с тези норми и няма процедура, по която да ни задължат да си променим основния закон на страната.

Той обясни тревогата на ВМРО така относно джендър пропагандата:

Цялото това безумие, продължаващо десетилетия на Запад, ще продължи да залива и нас с опитите примерно през Закона за децата, през ред други неща да се наложат практики, които са доказано отрицателни, с отрицателно действие по отношение на семейството, възпитанието на децата. Ще има силен натиск за приемане на еднополови бракове и какво ли не. Всичко това ще продължи. Това, което стана в Европа, е тревожно, защото гласът на гражданите не беше чут, беше заменен с един грозен пазарлък.

Защо ВМРО ще подкрепи ветото на президента на текстове за финансирането на партиите от бизнеса - вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *